Hirdetés

2022.04.08. 16:23

ÉSZAK ÁLLÁSBÖRZE

Új munkahely egy nap alatt? Ez lehetséges! Ismét nagyszabású állásbörzét szervez az Észak-Magyarország napilap.

Április 21-én Miskolcon a Tudomány és Technika Házában reggel 9 órától délután 3 óráig a megye legnagyobb foglalkoztatói várják mindazokat, akik a legmegfelelőbb munkát keresik, esetleg munkahelyet váltanának, végzősöket, pályakezdőket, pályát módosítókat, egyszóval: mindenkit. Így érdemes kismamáknak, kisgyermeket nevelőknek is kilátogatni, hiszen egyre több cég kínál „kismama műszakot”, ahol a bölcsődei, óvodai nyitvatartáshoz igazodik a munkaidő.

 

Hogy miért is érdemes elmenni egy ilyen rendezvényre, azt Szigetvári Eszter, a Trenkwalder Csoport Közép- és Kelet-Európa egyik vezető személyzeti szolgáltatójának miskolci kirendeltségvezetője mondta el lapunknak néhány hasznos tippel egyetemben.

 

A személyes varázs

 

Az eseményen annyi információ szerezhető a hazai álláspiacról, amennyi sehol máshol. A résztvevők böngészhetnek az állások között, pályázhatnak, felvehetik a kapcsolatot a munkaadókkal. S, ami az egyik legfontosabb szempont, hogy mindezt személyesen tehetik meg. – A személyes találkozást pedig semmi nem pótolja. Természetesen az állásportálokon vagy a cégek karrieroldalán is sok hasznos információt találhatunk, de személyesen teljesen más impulzusok érhetnek minket. Egy kézfogás, egy mosoly, a jelölt lelkesedése pozitív képet hagyhat a leendő munkáltatóban. Az önéletrajz leadásakor rögtön jó benyomást tehetünk egy pár mondat váltásával. Ismerkedhetünk, kérdezhetünk, benyomásokat szerezhetünk a cégekről, azok kultúrájáról, az ott dolgozó emberekről – sorolja a leglényegesebb előnyöket Szigetvári Eszter.

 

A szakember azt tanácsolja: Érdemes úgy megjelennünk az állásbörzén, hogy tudatában legyünk annak, hogy már az első találkozás is sorsdöntő lehet, vagyis akár egy nap alatt új munkahelyet találhatunk magunknak. Természetesen azzal sem árt tisztában lennünk, hogy egy kiállító nagyon sok jelentkezővel találkozik és kell foglalkoznia, így egyik helyen se húzzuk túl sokáig az időt, legyünk lényegre törőek, és csak a fontos dolgokra szorítkozzunk. Nem utolsó sorban pedig érdemes otthon előre felkészülnünk magunkból, valamint a résztvevő cégekből, és nem árt, ha a börzén a prospektusokat is átnézzük mielőtt egy-egy foglalkoztatóhoz „bekopogtatunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában