Hirdetés

2022.04.01. 14:34

Együttműködési megállapodást írt alá a megyei önkormányzat és Encs városa

Március 30-án együttműködési megállapodást írt alá Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke és Mikola Gergely, Encs polgármestere, amely az Encsi Ipari Park fejlesztésével, bővítésével kapcsolatos közös szándékukat deklarálja.

A megyei önkormányzat és Encs Város Önkormányzata a jövőben konzorciumi partnerként tervezi megvalósítani Encs és térségének gazdasági fejlődését. A megállapodás tárgya, a közösen megpályázandó Ipari Park kialakítása és új munkahelyek teremtése, amelyet elősegítenek az M30-as autópálya nyújtotta új lehetőségek.
 

„Minden adottsága megvan Encsnek és a térségnek a fejlődéshez, amit az M30-as autópálya kiépítése csak tovább erősített – fogalmazott dr. Hörcsik Richárd a térség országgyűlési képviselője az együttműködés kapcsán, hozzátéve: a jövőben azon lesznek, hogy még több munkahelyet teremtsenek.
 

– 2021 októberében adtuk át az M30-as autópályát, ami sok új lehetőséget teremtett Encs életében – mondta Mikola Gergely polgármester hozzátéve: bízik abban, hogy dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő a jövőben is tudja folytatni munkáját, és befektetőket fog tudni hozni a térségbe.
 

„Mi a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzatnál kiemelt prioritásként kezeljük az iparfejlesztést, ennek megfelelően szép eredményekről tudunk beszámolni a 2014-20-as fejlesztési időszakból” – ezt már Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke mondta hozzátéve: a gazdasági teljesítmény növekedési ütemét jól mutatja, hogy az ipar teljesítménye az elmúlt 10 év alatt 76 százalékkal növekedett a térségben. Kifejtette továbbá: a 2014-20-as programozási időszakban 37 pályázat érkezett be a TOP-1.1.1 projekt keretén belül ipari parkok fejlesztésére, amelyekből 26 hatályos szerződés született. „A fejlesztések értéke közel 14 milliárd forint, amely közel 848 hektár területen valósultak meg – ez 200 focipályányi új iparterületet jelent.”
 

„Közös érdekünk a térség fejlődése, ebben pedig minden rendelkezésünkre álló módon segítjük a helyben élőket” – zárta gondolatait a megyei közgyűlés elnöke.
 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában