Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Vendégszerető közösség

Jelenleg is több pályázatuk vár elbírálásra, melyek segítségével még élhetőbb lesz a falu.

Egerlövő, a közel ötszáz fős kistelepülés a Mezőkövesdet és a falu társtelepülését, Borsodivánkát, valamint a Tisza-tavat összekötő főút mentén található.
A település polgármestere, Szepesi Péter büszkén számolt be az utóbbi négy év fejlesztéseiről, melyek nagy fordulatot, javulást hoztak a helyi emberek életében, akik híresek vendégszeretetükről, tenni akarásukról és közösségépítő törekvéseikről.
 

– Munkámat szeretettel végzem – mesélte Szepesi Péter. – A fejlődésért pedig köszönettel tartozom Magyarország Kormányának, Tállai András országgyűlési képviselőnek és Egerlövő tenni és fejlődni akaró lakosainak.
 

A polgármester beszámolója szerint a falu legszükségesebb és legnagyobb fejlesztése a 2019-ben elnyert szennyvízcsatorna-beruházás volt, 429 000 000 forint támogatási összeggel. Ezenfelül teljesen megújult a falu óvodája, a korszerűsítés során figyelembe vették a gyerekek kényelmét, színvilágát, igényeit, mindezt kiegészítve tetőcserével, napkollektorral, új mosdókkal, burkolattal. Az épület körül új kerítés, előtte új járda és parkoló épült, de az óvodaudvar is felújításra került. Mindezek finanszírozása TOP-os, BM-es és Magyar Falu Program pályázati pénzekből történt. Utóbbi keretein belül egy új kisbuszt is beszereztek megkönnyítve és biztonságossá téve az egerlövői gyerekek iskolába járását, az idős emberek étkeztetését, gyógyszerbeszerzését. Ugyanezen program jóvoltából jutott pénz az orvosi rendelő tetejének felújítására, közterületi eszközök, orvosi eszközök beszerzésére és a hamarosan elkezdődő járda- és útfelújításokra. Több forrásból megújul Egerlövő polgármesteri hivatala, hamarosan kényelmes ügyintézést biztosítva a lakosságnak, valamint az önkormányzati dolgozóknak. Egy sikeres BM-pályázatból pedig a Dózsa György út új járdája fog elkészülni.
 

Kellett a kikapcsolódás
 

– MVH LEADER-pályázatból elnyert támogatással rendeztük meg az augusztus 20-i falunapot, melyen minden generáció számára igényes programok és fellépők voltak, és még közös vacsorát is tudtunk tartani. Nagy szükség volt erre a rendezvényre, mely segítette a lakosokat a koronavírus okozta elszigetelődésből feloldódni, ismét közösséggé válni, felszabadultan ünnepelni – tette hozzá a település vezetője.
 

Szepesi Péter beszámolóját azzal zárta, hogy jelenleg is több pályázatuk vár elbírálásra, melyek segítségével élhetőbb lesz a falu, fejlődik a vidék, boldogabb lesz a vidéken élő ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában