Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Szinte minden eladó családi házuk elkelt

A Magyar Falu Program rámutat, hogy számítanak a vidéki emberekre, a bennük rejlő potenciálra, mondták Nagybarca vezetői.

A beruházások megvalósítása mindig ünnep

Az elmúlt években már régóta várt fejlesztéseket sikerült megvalósítaniuk a magyar kormány által biztosított pályázati forrásokból, a Magyar Falu Program keretén belül, mondta Tóth-Péter Zoltán, Nagybarca polgármestere és Csikász Orsolya alpolgármester. Mint fogalmaztak, a program rámutat, hogy számítanak a vidéki emberekre, a bennük rejlő potenciálra.
 

– Megragadtuk a kínálkozó lehetőségeket, és örülünk a megnyert pályázatoknak. Szinte minden közintézményünk megszépült, megújult az elmúlt években: a polgármesteri hivatal, a művelődési ház, a Dr. Almási Balogh Pál Orvosi Rendelő, a település konyhája, a Tündérkert Óvoda. Intézményeink többségénél megvalósult az energetikai korszerűsítés is. Termelői piacot alakítottunk ki, és felújíttattuk a falu Rákóczi utcáját, van már kondiparkunk is. A Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretének támogatásával valósult meg a Tollas Tibor Szavalóverseny rendezvényünk.
 

Lassan lezáruló projektjeik a szolgálati lakás és a mini bölcsőde. Tavasszal az óvoda játszóudvara  is elkészül. Köszönik Demeter Zoltánnak, a térség országgyűlési képviselőjének támogató hozzáállását, együttműködését. Mint fogalmaztak, terveik csak közös összefogással valósulhatnak meg.
 

Az óvoda megújult konyhájában

– A beruházások megvalósulása mindig ünnep kicsiny falunk életében – jegyezték meg. – Azt igazolják, hogy a vidék kezd magára találni, van perspektívája. A fiatal házasok és családok kormányzati támogatásának hatása településünkön is érezhető. Szinte minden eladó családi ház elkelt a településen, fiatal családok érkeztek hozzánk.
 

A helyiek mindennapi életét teszi jobbá a teljes hosszában megújult főútjuk, mely összeköti a Bán-völgy településeit egymással és a 26-os számú főútvonallal, segíti a mindennap munkába járó emberek életét. A beruházások új értékeket teremtenek, és élhetőbbé teszik a települést.
 

Átadták a fedett piacteret

A terveik kapcsán hangsúlyozták, a Magyar Falu Program pályázatainak segítségével lehet és kell is fejleszteni. E nélkül a támogatás nélkül a kis falvak nem tudnának önerőből ilyen és hasonló fejlesztéseket kivitelezni.
 

– Jelenleg is több pályázatunk van beadva  többek között közösségszervezésre, eszközbeszerzésre, járdafelújításra, falubusz vásárlására. Terveink között szerepel egy új ravatalozó, valamint a temetőút megújítása, utak és további csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítése – fogalmaztak a falu vezetői.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában