Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Mini bölcsőde szolgálja a településen maradást

Pácin „koronaékszere” a Mágócsy-kastély, amelynek felújítását a kastély-korszerűsítési program támogatásától remélik.

A Bárókert Óvoda felújítása is a település megtartóerejét növeli. Fotó: PH

A Bárókert Óvoda felújítása is a település megtartóerejét növeli. Fotó: PH

„Az elmúlt időszakban javultak a községben a közlekedési viszonyok, településünk úthálózata ugyanis korábban nagymértékben elavult volt. A saját erőből létrehozott fitnesz­parkkal bővültek a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségei, a mini bölcsőde pedig a település jövőjének egyik zálogaként az itt maradást szolgálja” – adott számot Pácin újdonságairól Gégény Zsuzsanna, a falu polgármestere. Mint mondta: fejlesztési projektjeik hozzájárultak az utcakép szebbé tételéhez, és a jövőben is igyekeznek szépíteni köztereiket, parkjaikat.

 

Az elmúlt időszakról megtudtuk: a Vidékfejlesztési Programban elkészült a Bárókert Óvoda konyhájának a teljes felújítása, a polgármesteri hivatal és a faluház korszerűsítése. Több utcát újítottak fel és elkészült az üdülőövezethez vezető út is a Magyar Falu Programnak köszönhetően, emellett újabb, korszerű eszközöket tudtak beszerezni az orvosi rendelőbe. Mini bölcsődéjük kialakítását és teljes felszerelését a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elért sikeres pályázat biztosította.

 

Gégény Zsuzsanna polgármester

 

„Valamennyi beruházás érezhetően hozzájárult a lakosok életminőségének, az itt élők közérzetének javításához. A térfigyelő kamerák felszerelése pedig a szubjektív biztonság­érzetük megerősítését szolgálta. Lélektanilag sem elhanyagolható, hogy mindez segített a pandémia okozta helyzet elviselésében” – fogalmazott a polgármester asszony. „Sokat köszönhetünk a vidék- és településfejlesztési programoknak, a település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatok ellátásának támogatására biztosított forrásoknak és természetesen a közmunkaprogramnak.”

 

A jövőről szólva Gégény Zsuzsanna elmondta: „A Magyar Falu Programban pályázunk az óvodai játszóudvar fejlesztésére, a közterület gondozását szolgáló gépek beszerzésére, járdaépítésre. Pácin „koronaékszere” a Mágócsy-kastély, amelynek felújítását a kastély-korszerűsítési programtól reméljük. A helyi sajátosságok program segítségével pedig tervezzük a község központjában lévő épület közösségi és szociális szükségleteket, valamint kereskedelmi igényeket kielégítő célú felújítását.”

 

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában