Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Minden pályázatuk nyert az elmúlt két évben

Felsődobsza három másik településsel együttműködve igyekszik a Hernádon a vízi turizmus térnyerését elősegíteni.

A József Attila utca korábban nem rendelkezett szilárd burkolattal. Fotó: PH

A Magyar Falu Programhoz 2020-ban és 2021-ben benyújtott pályázatainak mindegyikével támogatást nyert Felsődobsza. A forrásból önkormányzati tulajdonú út újult meg, urnafal épült, elhagyott ingatlanokat vásároltak közcélra, és falugondnoki buszt is beszereztek. A projektek közül a József Attila utca felújítása már a tavaly megtörtént. „Ez volt az egyetlen utca a településen, amely nem rendelkezett szilárd burkolattal” – tudtuk meg a polgármestertől, Tóth Lászlótól. Az elhagyott ingatlanok megvásárlása még folyamatban van, ez a projekt egy szolgálati lakás kialakítása mellett a településképet is javítani fogja. Nem zárult még le a falugondnoki busz beszerzése sem, de már nagyon várják a településen. A tavalyi évben kérték a szolgáltatás engedélyezését, amely a hátrányos helyzetű településen nagy segítséget jelent a lakosság ellátásának megszervezésében.

 

„A folyamatosan változó társadalmi-gazdasági körülmények egyre növelik a települési önkormányzatok feladatait. Az elmúlt esztendőben sokszor kellett nagy horderejű és felelősségteljes döntéseket meghoznia a képviselő-testületnek a kitűzött célok megvalósítása érdekében” – mondta a település vezetője. „Kiemelkedő eredményeink közül a szegregált élethelyzetek felszámolását és a lakhatási beruházásokat segítő pályázatot említeném, amelynek segítségével öt családnak tudunk az idei évben szociális bérlakást kiutalni, emellett egy szolgáltatópont felújítását tűztük ki elsődleges célul.”

 

„Idén egy szolgáltatóközpont kialakítását tűztük ki elsődleges célul” - Tóth László polgármester

 

A felsődobszai fejlesztések sorát bővíti a hamarosan átadásra kerülő turisztikai épület, amely a „Csónakkal a Hernádon – Egy folyó, négy falu” víziturizmus-fejlesztési program része. Ebben a folyó mentén fekvő négy település, Felsődobsza, Gibárt, Hernádbűd és Pere működik együtt az idegenforgalmi célú, környezettudatos fejlesztések érdekében.

 

Az idei évben bölcsődével is gazdagodik a település: új, 7 férőhelyes mini bölcsődét alakítanak ki egy önkormányzati tulajdonú épületben. Az összességében 82 millió forintot meghaladó, teljes egészében vissza nem térítendő támogatásból új padlóburkolatok készülnek, korszerűsítik az épület fűtését és villamos hálózatát is.

 

A jövőbeli tervekről szólva Tóth László polgármester a településkép javítását, a közintézmények fejlesztését és a lakosság szociális támogatását emelte ki, amit a  járványhelyzetben kiemelt fontosságúnak tart.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában