Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Milliárdos fejlesztések valósulnak meg Mádon

A már befejezett és a most zajló beruházásokról Tatárka József, a község polgármestere adott átfogó képet.

Dr. Koncz Zsófia képviselőnő az átadáson

„Átadtuk az egészségházat, amelyre 130 millió forintot fordítottunk. A könyvtár épülete is megújult, és elvégeztük az energetikai fejlesztését is, ez a projektünk 95 millióba került. Ugyancsak felújítottuk a Hodály épületét, amely helyet ad az idősek nappali ellátójának, az önkormányzat műszaki csoportjának és a Mádi Önkéntes Tűzoltóságnak. Utóbbi a környék legkorszerűbb eszközeivel rendelkezik: két autóval és egy terepjáróval rendelkeznek.”
 

Biomasszával fűtenek
 

„Az egyik leglátványosabb, 700 millió forintos fejlesztésünk a főutcát érintette: itt az összes közművet a föld alá helyeztük, valamint a mintegy hétszáz méteres szakaszt díszburkolattal látjuk el. Most zajlik a kivitelezés, melynek során kandelábereket helyezünk ki, teljesen átalakítjuk a főteret, és lesz rendezvényterünk is. Ezzel párhuzamosan a Tokaj Fejlesztési Tanács jóvoltából 800 millió forintból látogatóközpontot építünk a régi tűzoltószertár helyén.
 

A megújult egészségház

Reményeink szerint még az idén megvalósul a Tarcaltól Mádig tartó kerékpárút: a mintegy kilenc kilométeres vonalra egymilliárd forintot költünk. Számunkra az is nagy öröm, hogy felújítjuk az óvodaépületünk melletti tornatermünket, amelyet új eszközökkel látunk majd el. Rendbe hozzuk jó néhány külterületi dűlőutunkat, ez a projektünk 870 millió forintos, és a szőlősgazdákat szolgálja. Azt kell mondanom, hogy az összes mádi közintézményünk megújul, komplexumainkat pedig biomasszával fűtjük, ezzel jelentősen csökkentjük a helyi károsanyag-kibocsátást.
 

Beruházásaink uniós és hazai forrásokból valósulnak meg. Az tény, hogy az építkezések átmeneti kellemetlenségekkel járnak, de miután mindennel elkészülünk, sétáink során már csak mosolygós emberekkel fogunk találkozni Mádon.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában