Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Megvalósult régi ígéretek

A pályázati támogatásból finanszírozott projektek kiváló lehetőséget nyújtanak Mikóháza fejlődéséhez.

Mikóházán tíz éves múltja a színházi esték programsorozatnak. Fotó: PH

Sikeres időszakot tudhat maga mögött Mikóháza önkormányzata. Az elmúlt években számos fejlesztést sikerült megvalósítaniuk. Megújult többek között az óvodai játszótér, teljesen új közterületi játszótér létesült, és sikerült beszerezniük egy új falugondnoki autót. Megvalósult a polgármesteri hivatal, a sportöltöző és az idősek klubja energetikai korszerűsítése is. A Szabadság utcai járda pedig 1,5 kilométeren kapott térköves burkolatot.

 

„A főutcai járda felújításával a lakosság számára régóta megtett ígéret valósult meg” – szögezte le Gógh András polgármester. „A községben az elmúlt időszakban nőtt a gyermekek száma, a játszótérnek így a gyermeket nevelő családok örültek a legjobban. A már megvalósult és tervezett fejlesztésekből a község teljes lakossága érzékelheti a gyarapodást, hisz ezek mindegyike a település élhetőbbé tételéhez járul hozzá.”

 

A pályázati támogatásból finanszírozott projektek kiváló lehetőséget nyújtanak a község fejlődéséhez. Ennek köszönhetően újultak meg az épületek, az utak, a közterek.

 

„Szépül a település, ami elégedettségre ad okot, de nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk. Az önkormányzat jelenleg is további pályázatok benyújtásán dolgozik” – világosított fel a településvezető.

 

Az önkormányzat fejlesztéseinek jelentős részét eddig is pályázati forrásból, a Belügyminisztérium által nyújtott támogatásból és a kormány által indított Magyar Falu Program keretében sikerült megvalósítaniuk. Az önkormányzat önerőből nem tudott volna ehhez hasonló eredményeket elérni, ezért bíznak abban, hogy a jövőben is folytathatják azt a megkezdett munkát, ami a település előrehaladását szolgálja.

 

„Örömmel értesültünk arról, hogy a Tokaj-­Zemplén Térség Fejlesztési Program keretében további fejlesztésekben gondolkodhatunk” – mondta Gógh András. „Sikeres pályázat esetén négy utca burkolata újulhat meg, illetve lehetőségünk nyílhat egy térfigyelőkamera-rendszer kialakítására, amely a közbiztonság növekedéséhez járulhat hozzá. Mikóházán tízéves múltra tekint vissza a szabadtéri színházi esték programsorozat. A támogatásból a szabadtéri színpad fedését és a nézőtér felújítását is tervezzük.”

 

Mint megtudtuk: a Magyar Falu Programban az Egészségügyi Központ felújítására szeretnének pályázni, míg a település infrastrukturális fejlesztései között fontosnak tartják a Szabadság utca teljes felújítását, amelynek kivitelezése még az idén megtörténik.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában