Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Megoldották a belvíz okozta gondok egy részét

Széles körű infrastruktúra-fejlesztésekkel is igyekeznek a helyben élők életszínvonalának emelését szolgálni Szegiben.

Megszépült a Közösségi ház

Forrás: Szegi Önkormányzata

„Folyamatosan pályázunk olyan lehetőségekre, amelyekkel a település életszínvonalát és az infrastruktúrát tudjuk növelni” – szögezte le Trudics Andrea, Szegi polgármestere. „Az elmúlt időszakban sikerült megvalósítani a játszótér felújítását. Jövőbeni terveink közt szerepel megújítani és bővíteni a település melletti vízi turisztikai bázist. Új falugondnoki buszt szereztünk be, és külterületi útfelújítást is tudtunk végezni. Nyertünk forrást helyi termékek piacának kialakítására, de nyertes volt a testvértelepülési pályázatunk is. Emellett többéves gondot sikerült megoldanunk a Start munkaprogram keretén belül. Egy ülepítőrendszer kialakításával az eddig a belvíz által veszélyeztetett ingatlanokat meg tudjuk védeni, emellett az ÉVIZIG által üzemeltetett zsiliprendszert is meg tudjuk óvni a felrakódott hordaléktól.”

 

A hirtelen lezúduló, özönvízszerű csapadék korábban károkat okozott a falu egyik központi csapadékvíz-elvezető árkában, amelyre vis maior pályázatot nyújtottak be. A kár helyreállítása már folyamatban van.

 

A Belügyminisztérium egyedi kérelem támogatásával a községük egyik legnagyobb problémája is megoldódni látszik: sikerült kialakítani egy bolthelyiséget, amely üzemeltetését egy vállalkozóra bíznák.

 

„Az üzlet kialakításával a lakosoknak újra lehetősége nyílik az élelmiszerek megvásárlására helyben, és nem kell több kilométert utazniuk ahhoz, hogy be tudjanak vásárolni” – értékelte a polgármester asszony.

 

Szegi megvalósult fejlesztéseinek java részét uniós, valamint hazai forrásokból oldotta meg. A pályázati lehetőségekre Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő folyamatosan felhívta a figyelmüket, valamint szakmai támogatást adott azok benyújtására és megvalósítására – tette hozzá.

Községünkben fellendülőben van a turizmus, a hozzánk látogatók száma a beruházások és fejlesztések megvalósításával párhuzamosan emelkedik

– szögezte le Trudics Andrea.

 

„Továbbra is azon dolgozunk, hogy a település életszínvonalát növeljük, ezért pályázatot nyújtunk be a Magyar Falu Program különböző forrásaihoz. Jelentkeztünk emellett a Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program keretében meghirdetett Kistelepülési Fejlesztési Alaphoz is, idegenforgalmi elképzeléseink megvalósításához pedig az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központhoz nyújtottuk be támogatási igényünket.”

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában