Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Látják és értékelik a dinamikus fejlődést

Tállya olyan élhető és vendégszerető településsé szeretne válni, ahol a közösségnek megtartóereje van.

Állandó kiállítást terveznek a megújult a Mailloth-kastélyba. Fotó: PH

„A település történelmi-környezeti adottságai, a helyi hagyományos szőlőgazdálkodás arra adnak lehetőséget, hogy a borkultúra megőrzéséhez és a turizmushoz kapcsoljuk jövőnket.

 

Fontos, hogy az itt élők és az ideérkezők egyaránt komfortosan érezzék magukat, ezért ezt a kettős célt tartjuk szem előtt” – mondta Sallai Anett, Tállya alpolgármestere.

 

Sallai Anett alpolgármester

 

Terveik megvalósításához elsősorban a pályázati forrásokat keresik, amelyek az elmúlt időszakban jó lehetőségeket kínáltak az önkormányzat számára. Hosszú ideje vártak arra, hogy Tállya egyik impozáns épített öröksége, a Mailloth-­kastély teljesen megújuljon. Tavaly elkészült az épületet körülvevő kert rendezése, idén pedig – egy állandó kiállítás létrehozásával – „tartalommal is megtelik” a látványosság. A reményeik szerint ez további látogatókat vonz majd a településre. S ha már szóba került a turizmus, nem felejtette el megemlíteni, hogy bekerültek a hegyaljai panoráma kerékpárút projektbe, amely így a településen is áthalad.

 

„A Tokaj Fejlesztési Tanács által gondozott pályázaton 5 kilométer dűlőút kialakítását tervezzük, amellyel régi adósságot szeretnénk törleszteni szőlőbirtokosaink felé” – avatott be az alpolgármester asszony. Megtudtuk tőle azt is, hogy a Tállya–Rátka–Golop–Monok között fekvő mezőgazdasági út felújítása még az idén elkezdődik. Majd rátért a Magyar Falu Programra, amely kifejezetten a hozzájuk hasonló méretű települések lehetőségeit szélesíti.

 

„A programban beadott pályázatainknak köszönhetően gazdagodtunk közösségszervezővel, orvosi rendelőink két alkalommal korszerű eszközökkel. Megtörtént a kommunális eszközök beszerzése, amelyek a település karbantartási feladatait nagymértékben megkönnyítik. A faluház és az új játszótér kialakítása, valamint a járdafelújítás idén valósul meg” – sorolta.

 

Nem felejtette el megemlíteni, mennyire büszkék a futballcsapatukra, amely az NB ­III.-as osztályban szerepel. Sikeres szereplésüket segíti a pályák és a kiszolgálóhelyiségek felépítése, a március végi átadást követően pedig egy sportkomplexum ad lehetőséget a csapat mellett a sportolni vágyók szabad­idejének hasznos eltöltésére.

 

„Köszönettel tartozunk Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselőnknek, aki kellő elszántsággal és tenni akarással folyamatosan, lelkiismeretesen támogatja értékteremtő munkánkat” – mondta Sallai Anett. A jövőről szólva megemlítette a belterületi utak felújításának tervét, de a falu vízhálózatának korszerűsítése is sürgetően megoldandó feladatuk. Újabb turisztikai attrakciók – tanösvény, pihenőhelyek, közösségi rendezvények – létrehozását is tervezik, amelyek mindenki számára hasznos időtöltést kínálnak majd, és erősítik turisztikai kínálatukat.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában