Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Kisvárosi fejlettség falusias környezetben

Nyugodt szívvel ajánlja nagyközségüket a letelepedni vágyóknak Siri Norbert, Tiszalúc polgármestere, mert minden irányból jó minőségű utakon lehet megközelíteni.

A település határában egy páratlan Tisza-holtág található, ami a természet kedvelőinek tökéletes kikapcsolódást és élményeket biztosít. Mindezen pozitívuma mellett, Tiszalúcon az ingatlanok még megfizethetőbbek, mint sok, környező városhoz közelebbi településen.
 

– Középtávú célunk, hogy Tiszalúc kisvárosi szintű fejlettséggel, de falusias jellegét megőrizve minél nagyobb perspektívát jelentsen azok számára, akik szeretnének egy nyugodt, természetközeli, mégis Miskolchoz, Szerencshez, Tiszaújvároshoz maximum húsz perc autóútra lévő településen ingatlant vásárolni, letelepedni. Polgármesterként nagyon büszke vagyok arra, hogy a városokhoz hasonlóan saját mentőállomásunk van, ahol dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő asszony közbenjárásának köszönhetően 2022. év januártól egy esetkocsi teljesít 24 órás szolgálatot mentőtiszti személyzettel. Ennek a bővítésnek köszönhetően sokszorosára nőtt a sürgősségi ellátás biztonsága a településünkön és vonzáskörzetünkben – mondja a polgármester. Az egészségügyi szolgáltatások fejlesztése mellett fontosnak tartja a közbiztonság, a közrend és a települési vagyonvédelem erősítését is. A jól szervezett rendőri jelenlét és polgárőrségük, valamint mezőőri szolgálatuk mellett hamarosan egy modern kamerarendszer kerül üzembe helyezésre, amely a három bekötőút felől, rendszámfelismerő kamerákkal lesz ellátva, és az éjjellátó kamerák képei a rendőrségen és készenléti rendőrségen is láthatóak lesznek.
 

Korszerű és fenntartható
 

– Az itt élőknek fontos, hogy minél több kikapcsolódási lehetőségük legyen. Tervünk, hogy a jelenlegi korszerűtlen és kihasználatlan Népkertünket egy többfunkciós közösségi térré alakítsuk át új játszótérrel, szabadtéri kondiparkkal, pihenőterekkel és egy szabadtéri színpaddal. Céljaink közé tartozik a Tisza-holtágunk turisztikai lehetőségeinek kiaknázása, a kerékpáros, vízi és lovas turizmus infrastrukturális feltételeinek megteremtésével. Ennek elérése érdekében megvalósult a Tiszalúcot Tiszadobbal összekötő út felújítása, valamint aszfaltos utat építettünk az üdülőtelepünk melletti gátszakaszon. Folyamatban van továbbá ezen gát útjának teljes felújítása egészen a közigazgatási határig – mondja a polgármester.
 

A lakosság számára fontos szempont, hogy fenntartható, korszerű településen élhesse mindennapjait, amelyhez nélkülözhetetlen a helyi úthálózat és az egyéb infrastruktúrák fejlesztése. Így jelenleg folyamatban van tíz belterületi önkormányzati közút felújítása és két csapadékvíz-elvezető főcsatorna teljes kiépítése. A községüzemelési feladatokat ellátó önkormányzati cég a Belügyminisztérium támogatásával egy építőipari egységgel bővült, amely a támogatásból beszerzett gépekkel a helyi lakosság számára nyújt különböző építőipari szolgáltatásokat.
 

– Településünkön nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre, így megtisztítottuk a falu környezetét az illegális hulladékoktól, valamint itt létesül kistérségünk következő hulladékudvara, amely már egy régóta fennálló problémára adhat megoldást. A fenntartható környezetgazdálkodásunknak része, hogy tavasszal és ősszel is fásítunk, virágosítunk, így legutóbb 30 fát ültettünk az Országfásítási Program keretében – teszi hozzá Siri Norbert.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában