Hirdetés

2022.03.25. 00:00

„Jó itt lakni Bőcsön”

Minden önkormányzati intézmény újonnan épült vagy felújított a településen mostanra.

Bőven vannak sikerek Bőcsön, amelyekről a település első embere be tudott számolni.

Szinte városias színvonalon alakítottuk át községünk központjait

– Nagy László polgármester

 

– Azt gondolom, hogy az elmúlt évek építései, fejlesztései révén az egyik legsikeresebb időszakon vagyunk túl, Bőcs aranynapjaihoz zárkóztunk fel. Elsősorban a bőcsi emberek biztonságát, községünk biztos, fenntartható üzemelését és nem utolsósorban a falu arculatának jó irányban való megváltoztatását tartottuk szem előtt. Szinte városias színvonalon alakítottuk át községünk központjait, köztük településünk legforgalmasabb közlekedési csomópontját. Nemcsak átláthatóbb, biztonságos közlekedést tesz lehetővé, de jó látni, hogy a környékbeliek itt is fotózkodnak már. A 2,5  kilométer hosszú, az úttesttől elkülönülten épült és felújított kerékpárút „hasznát” ugyancsak nem lehet pénzben mérni – vallja Nagy László, Bőcs polgármestere.

 

Hiába valósítottak meg nagyon sok fejlesztést a községben, az elmúlt lassan egy évtizedben nem nagyon rendeztek ünnepélyes átadásokat, de ezen változtattak az utóbbi időben.

 

– Természetesnek vettem, hogy ha valami megint elkészült, valamit megint vásároltunk, ezeket használjuk. Időközben viszont rájöttem, nagyon fontos, hogy községünk lakói minden egyes eredményünket azonnal lássák, legfőképp azért, mert együtt kell örülnünk közös eredményeinknek. A közös ünneplés mindennél fontosabb, látni egy befejezett munka eredményét, látni egymás örömét. Ezt némileg pótlandó a megnyert és megvalósult pályázatok adatait több helyen útszéli táblákon is közzétesszük, így mindenki látja elért céljaink sorát, a legkisebb eredmény örömét is együtt kell átélnünk. Tudom, hogy nem tudunk mindenki szájíze, elképzelése szerint eljárni, de elszomorít, ha valaki saját, önös érdekből ezeket az eredményeinket kisebbíti, sőt a legszentebb dolog, a falu érdeke ellen tesz. Viszont örömmel hallom azoktól, akik rég jártak Bőcsön, hogy mennyit fejlődik a falu, hisz az itt lakók a mindennapi találkozás mellett sokszor észre sem veszik ezt – ez így természetes – mondja a polgármester.

 

A fejlesztéseik döntő többségét pályázati pénzből valósították meg. Mint Nagy László mondja, az MVH-s TOP-os pályázatok mellett nagy változást hozott a kormány Magyar Falu Programja, ami szinte számtalan, a község lakóinak életkörülményeit javító pályázatot foglal magába. Bőcs az elmúlt 15 év alatt 1700 millió forintnyi pályázatot nyert. A pályázatokhoz 260 millió forint önerőt kellett biztosítaniuk.

 

Üvegházprogram

 

– Rajtunk kívül eső okok miatt elhúzódik a piacunk építése, remélhetőleg ebben az évben elkészül, így külső-bőcsi faluközpontunk még egységesebb lesz, és az itt élők számára még hasznosabb. A napokban ismét pályázatok elkészítésével és beadásával foglalkoztunk. Minden intézményünk új vagy felújított, a sportöltöző várja már csak a beadott pályázat megnyerését. A magánvállalkozóknak biztosítani kell a lehetőséget, hogy községünkben valósítsák meg elképzeléseiket, munkahelyeket és adóbevételt teremtve. Az elindult, geotermikus energiát felhasználó üvegházprogram ipartelepítő hatásában nagyon reménykedünk. Bízom benne, hogy a projekt pozitív hatásait egyre jobban érzékelik majd az itt lakók, és egyre többen vásárolnak, építenek itt házat a jövőben, hogy jól érezzék itt magukat, mert „jó itt lakni Bőcsön”. És ezért mi meg is teszünk mindent – teszi hozzá Nagy László.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában