Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Hosszú távon terveznek a fiatalok

Aggtelek a fejlesztésekkel a helyi közösség érdekeit szolgálja. A villámárvizeket csapadékelvezető rendszerrel küszöbölnék ki.

Aggtelek festői szépsége az idegenforgalom számára is vonzerőt jelent. Fotó: Kozma István

„Tavaly három elnyert pályázatunk volt a Magyar Falu Programban: sikeresen pályáztunk óvodai játszóudvar fejlesztésére, kommunális eszközök beszerzésére, illetve a szolgálati lakás felújítására” – mondta el Rőczei Patrik, Aggtelek polgármestere. Hozzátette: minden beruházás előnyét élvezi a település. Így például a falubusz a helyiek mindennapi életét segíti, ebédkihordással, gyógyszerbeszerzéssel, a gyermekek kirándulásra, idősek, mozgásukban súlyosan korlátozottak kórházba való szállításával. Rőczei Patrik megemlítette: a pályázatok sikere annak is köszönhető, hogy a választókerület országgyűlési képviselője, Riz Gábor mindent megtesz a térség gyarapodásáért. „Nemcsak Aggtelek, hanem a környékbeli települések is épülnek, szépülnek” – tartotta fontosnak megjegyezni.

 

„Ebben az évben a Magyar Falu Programban három pályázatot szeretnénk benyújtani. Az első a Jókai utca aszfaltozása. Egyre többen vásárolnak telket a fiatalok, hosszú távon terveznek itt. Ez az utca jelenleg nincs szilárd burkolattal ellátva. Bízunk benne, hogy idén ezt megoldhatjuk. A közterületi játszótér pályázatunk az egyre növekvő gyereklétszám miatt fontos, hogy új, korszerű játékokkal tudjuk fejleszteni a játszóterünket. A harmadik pedig a közösségi tér kialakítására szolgáló épület, amely a helyi rendezvények megvalósítását segíti elő” – hallottuk a polgármestertől.

 

„Ebben az évben a Magyar Falu Programban három pályázatot szeretnénk benyújtani” - Rőczei Patrik

 

A TOP Plusz pályázati felhívás révén nagyobb volumenű csapadékvíz-elvezető rendszerre kívánnak forrást szerezni, mert a szeszélyes időjárás következtében a hirtelen lezúduló csapadék villámárvizeket okoz. Ezt szeretnék kiküszöbölni.

 

Ugyancsak e pályázati forrásból újítanák fel a Tószínpadot. Lassan több mint két évtizede épült ez meg, és az idő nem kíméli az épületet.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában