Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Gagyapáti kedvelt a pihenni vágyók körében

Gagyapáti fejlődésében óriási segítséget nyújtanak a Magyar Falu Program keretében megvalósuló fejlesztések, mondta Bükk-Nánási Dávid polgármester.

Új burkolatot kapott az út

 – Polgármesteri tevékenységemet a 2019. évi helyhatósági választások után kezdtem meg – mondta Bükk-Nánási Dávid, Gagyapáti polgármestere. – Zsáktelepülésről van szó, mely Baktakék és Felsőgagy települések között helyezkedik el félúton. Lakosságszáma csekély ugyan, azonban a településünk kedvelt a turisták és a pihenni vágyók körében.

 

Az önkormányzat 2020-ban pályázatot nyújtott be az úthálózat évtizedek óta várt fejlesztésére, mely során a temető felé vezető útszakasz épülhetett meg az eredeti nyomvonalon. A településükre vezető út szinte járhatatlanná vált, így a kormány úthálózat-fejlesztésének keretében az útszakasz nagy része új burkolatot kapott, így településük könnyen megközelíthetővé vált.

 

– Gagyapáti fejlődésében óriási segítséget nyújtanak a Magyar Falu Program keretében megvalósuló fejlesztések, melynek köszönhetően kommunális eszközöket szerezhettünk be, így téve könnyebbé a belterületen lévő közterületek karbantartását.

 

Megérkezett az új munkagép. Fotó: PH

 

– Büszkék vagyunk az elmúlt két év közmunkaprogramjára is, melynek köszönhetően meg tudtuk, illetve majd meg tudjuk valósítani az állattartást, közparkok, illetve hidak fejlesztését és újak építését. Mezőgazdasági gépeket is sikerült beszereznünk – sorolta a polgármester. A fejlesztések elsősorban turisztikai célúak, jegyezte meg, melyekből kizárólag a helyben élők és a helyben szálláshelyet működtetők profitálnak.

 

Közkedvelt a turisták körében

 

A község elsődleges és legfontosabb vonzereje az elhelyezkedésében rejlik, ezért is olyan közkedvelt a turisták, a településre látogatók körében. Az önkormányzat célul tűzte ki az idegenforgalom támogatását, ehhez a kormányzat részéről minden segítséget megkaptak. Beruházásaikhoz, fejlesztéseikhez a kormányzat nyújtotta támogatások az egyetlen forrásuk, elsősorban a Magyar Falu Program és a közfoglalkoztatási programok.

 

Bükk-Nánási Dávid a település terveiről is beszélt. Elsősorban a megkezdett munkát szeretnék tovább folytatni a kormánnyal közösen, hangsúlyozta. A településen élő és onnan elszármazottak nagy vágya válna valóra, ha sikerülne felújítani a régi iskolaépületet, amely több évtizede elhanyagolt állapotban van. Szeretnék lecserélni a falugondnoki gépjárművet és folytatni a megkezdett járda, út- és hídépítési feladatokat. Szeretnék a közmunkaprogram adta lehetőségeket is teljeskörűen kihasználni, mondta Bükk-Nánási Dávid, Gagyapáti polgármestere.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában