Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Előtérben a fejlődés

Nagy hangsúlyt fektet a város önkormányzata lehetőségeihez mérten a fejlesztésekre és a hagyományőrzésre.

Kormos Krisztián.

Pályázati forrásokból és költségtakarékos gazdálkodásának eredményeként biztosítja Borsodnádasd, hogy a fejlesztés – beleértve az intézmények, közszolgáltatások, a vállalkozói és civil szféra fejlődését is – előtérbe kerülhessen. Kormos Krisztián polgármester e gyakorlat eredményeit ismertetve elmondta: tervszerűen, a város kialakításának koncepciójához is igazodva az utóbbi években milliárdos nagyságrendű fejlesztés valósult meg. Ezek közvetlenül a közbiztonságot, a köznevelést, a közművelődést, az egészségügyi ellátást, a szociális alapellátásokat, a gazdaságélénkítő programokat, a helyi identitás és kohézió erősítését, a település fizikai, környezeti, közösségi és turisztikai infrastruktúrájának fejlesztését, a rekreációra alkalmas terek kiépítését, az intézményi szakmai és szervezetfejlesztést érintették.

 

A város javát szolgálja

 

Nézzük a részleteket. A Belügyminisztérium által jóváhagyott, 310 millió forintos támogatásból az elmúlt évek során az alábbi fejlesztések valósultak meg: a térfigyelőkamera-rendszer kiépítése, az edzőközpont kialakítása, az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések – a központi konyha, a belterületi utak, járdák, hidak felújítása –, a gazdaságélénkítő program keretében tészta- és molnárkalácssütő üzem kialakítása.

 

A Magyar Falu Program keretében a Borsodnádasdi Mesekert Óvoda játszóudvara, a Móricz Zsigmond és Rákóczi Ferenc utca került fejlesztésre, továbbá kerékpárút, óvodai sportpálya létesült, a temető infrastrukturális fejlesztése jelenleg is zajlik. A program keretében elnyert támogatás összege az elmúlt két évben elérte a 127 millió forintot.

 

„A város kialakításának koncepciójához is igazodva az utóbbi években milliárdos nagyságrendű fejlesztés valósult meg” - Kormos Krisztián

 

Az Európai Unió támogatásával 2,4 milliárd forint nagyságrendű fejlesztés valósult meg az elmúlt évek során. A kapott támogatásokból az általános iskola épületén napelemrendszer került kiépítésre. Az ASP-központhoz történő csatlakozáshoz szükséges infrastrukturális feltételek megteremtését és a hatékony működtetését számítástechnikai-informatikai eszközök beszerzésével valósíthatták meg a hivatalban.

 

Az egyéni és közösségi egészségmagatartás fejlesztése, az egészségtudatosság javítása érdekében praxisközösséget hoztak létre Arló és Járdánháza közreműködésével, hozzájárulva az itt élők egészségi állapotának javulásához. A támogatásból szennyvíz­elvezetési és -kezelési fejlesztés valósult meg 2,1 milliárd forint értékben, továbbá a közoktatási és étkeztetési célt szolgáló épület energetikai célú fejlesztése, kerékpárút építése és felújítása is megtörtént.

 

Folyamatban lévő beruházások

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretein belül folyamatban lévő fő beruházások 1,1 milliárd forintból valósulnak meg. Ezek: Bölcsőde építése, Óbükk látogató- és élményközpont létrehozása, Zöld infrastruktúra fejlesztés.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában