Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Élhető, vonzó település kialakítása a cél

Ipari Park épült, utakat aszfaltoztak le és Biztos Kezdet Gyerekház is nyílt Hernádkakon.

Tirk Tamás, Hernádkak polgármestere

Az elmúlt időszakban jelentős beruházások történtek Hernádkakon. Átadásra került az Ipari Park. Ez a projekt gazdaság­élénkítő és foglalkoztatásösztönző célok megvalósítása érdekében valósult meg, a hasznosítással kapcsolatos tárgyalások jelenleg is zajlanak. A Magyar Falu Program keretében új aszfaltborítást kapott három utca is a település központi részén, sorolja Tirk Tamás, a település polgármestere.

 

– A gyermekek, fiatalok és családok életminőségét javító programok megvalósítása keretében a Biztos Kezdet Gyerekház beindítása nagy fegyvertény, továbbá az infrastrukturális fejlesztés is megtörtént más forrásból. Új temetői kapuk és kerítésként szolgáló zöld sövény kialakítása is megtörtént parkolóépítéssel magyar falu programos forrásból. Szintén a program keretében a közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés történt, amely elengedhetetlen, például az eddig problémát jelentő rendezett településkép kialakításához – mondja a polgármester.

 

Hozzáteszi: a településen élők nagyon pozitívan fogadják a fejlesztéseket, hiszen mindennap megtapasztalják ezeknek az életminőséget javító hatásait. A folyamatos fejlesztéseket látva, számos helyi vállalkozó ajánlotta föl segítségét, mely jelentős változást hozott a közösségi összetartozás fejlődésében. A már lezárult és folyamatban lévő projektjeik megteremtik egy olyan élhető, vonzó település kialakulását, ahol olyan közösségi élet működik, mely minden generáció számára megfelelő lehetőségeket teremt.

 

– Szeretnénk folytatni a belterületi utak építését, felújítását, melyek tervezés alatt állnak. Továbbra sem mondtunk le arról a tervünkről, hogy egy új, modern, a mai előírásoknak és elvárásoknak megfelelő óvodát létesítsünk településünkön, melyre beadott pályázattal rendelkezünk. A kisgyermekes családok aktív szabadidő-eltöltéséhez szeretnénk hozzájárulni a játszótér további bővítésével, fejlesztésével. Szintén tervezzük a Magyar Falu Program keretében a meglévő tanyagondnoki szolgálathoz a régi gépjármű cseréjét – teszi hozzá Tirk Tamás.

 

Hernádkaki beruházások

 

EFOP – Biztos Kezdet Gyerekház épületének felújítása. MFP – Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés: traktor. Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése. Elhagyott ingatlan közcélra történő vásárlása. Temetői infrastruktúra fejlesztése – temetői kapuk, sövény, parkoló kialakítása. Tanya- és falugondnoki busz beszerzése. Útfelújítás – Kossuth utca. Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan fejlesztése. Felelős állattartás elősegítése. BMÖFT – A Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása forrásból Rákóczi–Petőfi utca aszfaltozása.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában