Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Az utak felújítása elsőbbséget élvez

Térségi szolgáltató központ kialakításával is tovább erősítenék Karcsa megtartó­erejét.

A Bodrogköz egyik legrégebben lakott települése, Karcsa ma kevesebb mint kétezer főt számlál. A helyi önkormányzat egyik legfontosabb feladata, hogy meggátolja a fia­talok elvándorlását és a falu elnéptelene­dését.

 

Kiemelkedően fontos számukra ezért az infrastruktúra fejlesztése, a közintézményeik megtartása és felújítása, mindezzel egy élhető, szerethető település kialakítása.

 

„Mindig próbálunk saját forrásokat elkülöníteni különböző projektekre, de egy ekkora méretű községben a céljaink megvalósítását elsődlegesen pályázatok segítségével tudjuk elérni. Minden lehetőséget meg kell ragadnunk annak érdekében, hogy biztosítsuk az előrelépést” – tette egyértelművé Milinki László polgármester.

 

Étterem és turistaszállás készül

 

Ennek egyik mozzanata a közúthálózat javítása, ami a továbbiakban is elsőbbséget élvez: több utat is felújítanak az idén. Meg­kezdődnek a bölcsőde építési munkálatai, amely intézmény nagyban megkönnyíti majd a helyi kisgyermekes családok életét.

 

„Céljaink megvalósítását elsődlegesen pályázatok segítségével tudjuk elérni. Minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy biztosítsuk az előrelépést” - Milinki László polgármester

 

A foglalkoztatás támogatásaként hűtőház és csomagolóüzem kialakítására is sikeresen pályáztak.

 

„A Gazdaságélénkítő Program keretén belül forrást nyertünk egy Térségi Szolgáltató Központ kialakítására, amelyben helyet kap egy modern, minden igényt kielégítő étterem. Az épület felső szintjén kiadó szobákat alakítunk ki az ide érkező turisták számára, de üzlethelyiségeket is tudunk majd biztosítani az épületben a helyi vállalkozók számára. A fejlesztés segítségével ki tudjuk majd használni az átmenő forgalom adta lehetőségeket, bízunk az idegenforgalom növekedésében” – sorolta terveiket.

 

Fontos az infrastruktúra fejlesztése

 

Milinki László elmondta: az elmúlt időszakban az infrastrukturális fejlesztések kerültek előtérbe, olyan felújításokat sikerült megvalósítaniuk, amelyekre nagy szükségük volt. Több út- és járdaszakasz megújult, ami biztonságosabbá teszi és javítja a közlekedést a településen.

 

Teljes energetikai korszerűsítésen esett át az egészségügyi központ: fűtés-korszerűsítést, nyílászárócserét, szigetelést, valamint teljesen új külső és belső burkolatot és festést kapott az épület. A település lakói így kulturált, modern körülmények között tudják igénybe venni a szolgáltatásokat.

 

A lakossági ellátás minőségének javítására kialakítottak egy piacteret is, ahol a helyi termelők értékesíthetik termékeiket.

 

„A visszajelzésekből azt szűrhettük le, hogy jó irányba haladunk, értékeli a lakosság a megvalósuló fejlesztéseket. Azonban mindig van hely további előrelépésre, mindig keresnünk kell az új lehetőségeket” – vetítette előre a településvezető.

 

(PR  cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában