Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Ahol nem csak a fürdőzés élmény!

Az elmúlt években sok lehetőséget, kormányzati és európai uniós támogatást kaptak kitűzött céljaik eléréséhez.

A gyógyfürdő jelentős fejlesztésen esett át

Forrás: PH

– Bogács elsősorban fürdőjéről és borospincéiről ismert település, kiváló természeti adottságokkal, vendégszerető, szorgalmas emberekkel – mondta Csendesné Farkas Edit polgármester. – Településünk az elmúlt években sok lehetőséget, kormányzati és európai uniós támogatást kapott kitűzött céljainak eléréséhez, tervezett beruházásainak megvalósításához. Több kilométer hosszban újítottunk meg önkormányzati utakat, új járdákat építettünk, s sikerült pályázati támogatásból felújítani és új bölcsődével bővíteni az óvodát. A helyi őstermelőket segíti a korszerű, igényesen kialakított termelői piac a fürdő mellett, ahol bogácsi kézműves termékek értékesítésére van lehetőség. A támogatásból új hűtőház is épült, mely a közmunkaprogramban megtermelt zöldségek, gyümölcsök tárolása mellett bértárolással a helyi gazdákat is segítheti.

 

A település vezetője hozzátette: „Nagy büszkeségünk a gyógyfürdőben 500 millió forintos kormányzati támogatással megvalósult fejlesztés, melynek eredményeként új bejárattal, öltözővel, fedett fürdővel és wellnessrésszel bővült a szolgáltatások köre. A mai kor igényei szerint TOP pályázati támogatással készült el az új rendezvénytér, mely 2022-től számos szórakoztató program helyszínéül szolgál majd. Az aktív turizmust kedvelők pedig a Mezőkövesdet Bükkzsérccel összekötő új kerékpárúton tréningezhetnek gyönyörű környezetben, biztonságosan. Kiemelt szerepet kap intézményeink működtetésében az energiatakarékosság, melyet szintén pályázati támogatások segítettek, így tudtuk korszerűsíteni a Közösségi Ház, az Idősek Klubja és a Polgármesteri Hivatal fűtésrendszerét, a szigeteléssel pedig egyes épületeink új, esztétikus külsőt kaptak. Több mint 170 millió forint pályázati támogatás biztosította az elmúlt években a helyi közösségek építését, rendezvényeink megvalósítását, az egy évig tartó TANODA programot, a hátrányos helyzetűek munkaerőpiaci elhelyezkedését, képzését és az iskolások nyári táboroztatását.

 

Csendesné Farkas Edit kiemelte: „Térségünk országgyűlési képviselője, Tállai András mindent megtesz annak érdekében, hogy segítse önkormányzatunk munkáját, támogassa a bogácsiakat terveik, elképzeléseik megvalósításában. A kormányzati támogatások és az ő segítsége nagyban hozzájárul ahhoz, hogy Bogács ne csak a fürdőjéről legyen híres, hanem arról is, hogy jó itt élni, érdemes itt álmokat szőni és megvalósítani.”

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában