Hirdetés

2022.03.25. 00:00

A munka mindig meghozza a gyümölcsét

Az elmúlt két évben jelentős fejlesztések érkeztek Komlóskára, sok sikeres pályázatukra büszkék.

Komlóska polgármestere, Haluska Szilvia.

„Eddigi élettapasztalatom megerősített abban, hogy a tisztességes munka és az elhivatottság meghozza gyümölcsét. Nemcsak a privát életben, hanem egy közösség fejlődésében is” – vallja Komlóska polgármestere, Haluska Szilvia. 2019 októbere óta vezeti azt a települést, ahol született.

 

„Nem panaszkodhatom, sok sikeres pályázattal büszkélkedhetünk. Vannak, amelyek már megvalósultak, de folyamatban lévő és még el nem bírált programjaink is vannak. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy minden egyes megvalósult projektünk régóta várt fejlesztés a település életében.”

 

Az előrelépés érdekében igyekeznek minden lehetőséget megragadni, ebből a szempontból pedig a 2020-as év különösen sokat hozott. Útfelújításra közel 20 millió forintot, járdafelújításra 4,6 millió forintot, a közösségi tér átalakítására 13 millió forintot, a faluház felújítására majdnem 18 millió forintot, míg játszótérfejlesztésre, a temető felújítására, illetve az elhagyott ingatlanok közcélra történő vásárlására egyenként 5-5 millió forintot nyertek. A térségi és települési közösségi rendezvényre, valamint a helyi értékek megőrzésére abban az évben 2,7 millió forintot kaptak.

 

Van mit fejlesztenünk

 

A községi tulajdon tavaly tovább gyarapodott. A falugondnoki gépjármű cseréjére 14 millió, a Pusztavár utca felújítására 4 millió, míg önkormányzati rendezvények lebonyolításához 1 millió forint támogatás érkezett. A külterületi helyi közutak helyreállítását célzó pályázatuk pedig elbírálás előtt áll.

 

„A település lakói örömmel fogadják a beruházásokat, hiszen van mit fejleszteni. Céljaink megvalósításában köszönetet szeretnék mondani a magyar kormány mellett térségünk országgyűlési képviselőjének, Dr. Hörcsik Richárdnak, aki a kistelepülések problémáit folyamatosan szem előtt tartva, közbenjárásával segíti fejlődésüket. Pályázati források nélkül nehezen megvalósítható feladat lenne elérni, hogy Komlóska az itt élő lakosok számára élhető, a hozzánk látogató vendégek számára pedig vonzó település legyen” – fogalmazott a településvezető, aki már a jövőbeli fejlesztéseket tervezi. Köztük a komlóskai Pusztavár romvár konzerválását és látogathatóságának megteremtését, a közösségi épületek, köztük az óvoda felújítását és korszerűsítését, valamint további önkormányzati utak felújítását.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában