Hirdetés

2022.03.25. 00:00

A családok és a gyerekek az elsők

Kenézlő egy élhető településkép kialakításával is felvenné a versenyt a bodrogközi nagyobb községekkel.

Horváth Ferenc polgármester

„Szeretnénk egy komplex, élhető településszerkezetet és településképet kialakítani, amely mind az itt élők, mind az ide letelepedni vágyók számára megfelelő. Célunk, hogy ledolgozzuk az elszigeteltségből adódó hátrányunkat, és felvegyük a versenyt a bodrogközi nagyobb községekkel. Ez nemcsak arra teremt lehetőséget, hogy a vidék újra felkerüljön a térképre, hanem hozzájárul a településen élők életminőségének a javulásához, a község népességmegtartó és népességnövelő erejének fokozásához” – fogalmazta meg Kenézlő jövőbe mutató céljait Horváth Ferenc polgármester.

 

Közlekedésbiztonsági tanpálya a gyerekeknek

 

Elképzeléseik megvalósításához a saját forrásaik mellett támogatást nyújtott a Vidékfejlesztési Program, a Magyar Falu Program és a Közmunka Program, amelyek pályázati lehetőségeit kihasználva szépítették meg a település intézményeit. Átadták a felújított óvodai sporttermet a hozzá kapcsolódó kiszolgálóhelyiségekkel, az intézmény udvarán pedig egy közlekedésbiztonsági tanpályát alakítottak ki a gyerekeknek.

 

Megtörtént a község közösségi színtereként szolgáló faluház tetőterének részleges felújítása, idén pedig az épület energetikai korszerűsítése valósul meg a nyílászárók cseréjével, a fűtés korszerűsítésével, valamint a teljes körű szigeteléssel. A település vezetője szerint ezzel is hozzájárulnak Kenézlő kulturális és turisztikai fellendüléséhez.

 

Folytatás tavasszal

 

„A községi konyha fejlesztése folyamatos, hiszen nemcsak a település lakói, de már a környező községekben élők is igénybe veszik a szolgáltatásunkat” – mondta Horváth Ferenc. A környékbelieket pedig ugyancsak kiszolgálja a település központjában kiépülő korszerű, részben fedett piactér, melynek kivitelezése ebben az évben várható.

 

A Magyar Közúttal együttműködve 2021-ben megkezdődött a Kenézlőt Sárospatakkal összekötő út helyreállítása. A folytatás 2022 tavaszán várható, így év végére teljesen felújított úton lehet majd a települést megközelíteni.

 

„Fontos számunkra az itt élők épített környezetének fejlődése, a lakosság egészségi állapotának javítása, élet­minőségük kedvezőbbé tétele” - Horváth Ferenc polgármester

 

Sikeres pályázatokban bíznak

 

„A sport és kulturális élet újraindításához, valamint a gyermekek mozgásigényének kielégítéshez szükségünk van egész évben használható műfüves sportpályára, aminek kialakítására a benyújtott belügyminisztériumi pályázat keretében lehetőségünk nyílna” – vázolta további terveiket a polgármester.

 

„Emellett a 2022-ben kiírt Magyar Falu Program több alprogramjához kapcsolódva nyújtottunk be reményeink szerint sikeres pályázatot utak és járdák felújítására, közösségi tér kialakítására. Fejleszteni szeretnénk a település belvíz- és csapadékvíz-elvezetését, ami az itt élők épített környezetének fejlődése miatt is fontos.”

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában