Hirdetés

2022.02.25. 09:32

A bor közösségteremtő ereje

Egy élményekben gazdag tállyai „Borceremónia”, melyen találkoztak a szakemberek és az érdeklődő közönség.

Tállya egy különleges hely, mert a történelmi értékek és a természeti adottságokon túl élmények és lehetőségek várják a vendégeket. A helyi lokálpatrióta közösség tagjai pedig mindent megtesznek azért, hogy érdekes és színvonalas programokkal tudják a településre csábítani azokat az embereket, akik kíváncsiak a Tokaj-hegyaljai borvidék hagyományaira, az itt készült kiváló borokra és gasztronómiára.

 

Bormustrát sok borászat szervez, ami azért is érdekes, mert mind más. Minden borászatban más oldalról közelítik meg és éppen ezért izgalmas mindegyik. Egy ponton azonban megegyeznek ezek a programok: mindegyik célja, hogy a „közönséget” bevonják, közösség szülessen, megmutassák a borászat azon ékköveit, amelyen dolgoztak.

 

 

Az Oroszlános Borhotel és Borbirtok vezetése azt vallja, hogy a borkészítésnek van közösségteremtő ereje, amelyet különleges, egyedi attrakciókkal igyekeznek Tállyán megerősíteni. Ebből a célból és ennek szellemében valósult meg – február 4.-e és 6.-a között – a szervezésükben a 2021-es Tétel mustra, Borceremónia. A ceremónia esszenciája a közösségi, vak kóstolásban rejlik, mely során közösen választják ki a résztvevőkkel az Oroszlános Birtok esetleges borházasításait.

 

A rendezvényen Pacsai János, görög katolikus pap felszentelte a borbirtokot, majd jött a Borceremónia és borszentelés. Az esemény színvonalát emelte egy öt fogasos borvacsora, amelynek különlegessége volt, hogy az ételek alapanyagai mind térségbeli termelőktől származtak, az ételekhez párosított borok pedig kizárólag tokaj-hegyaljai borászoktól valóak voltak.

 

 

 

A Borceremónián továbbá a helyi szőlő- és bortermelők részére szakmai fórumot biztosítanak, ahol a saját tételeiket folyamatos kóstoltatásokon keresztül ismertebbé tudják tenni, szakemberekkel beszélgetve pedig részesei lehetnek egy folyamatos fejlődési és tanulási folyamatnak.

 

Tállya tehát több, mint bor… Az Oroszlános Borhotel és Borbirtokon találkozik a borkedvelő közösség, a gasztronómia és az egyedi ízvilág.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában