Hirdetés

2022.01.21. 15:01

Békés alvás a babafészekben?

A babafészekben a babák számára hasonló béke és biztonság érhető el, mint amilyenben az édesanyja pocakjában volt része, s amit a születése után igyekszik minden nap újra átélni a való világban is, az édesanyja ölelő karjaiban.

Mi is az a babafészek? 

 

A babafészek egy olyan eszköz, kis fekvőhely, amely nevéhez hűen a madarak fészkéhez hasonlít, legalábbis annyiban, hogy egy szivacsból készült pereme van körben, amelynek köszönhetően a babák nem egy nagy szabad tér közepére vannak letéve, hanem átélhetik a kuckózás és az ölelő karok élményét.

Forrás: babyberry.hu

A babyberry.hu babafészkei megtestesítenek mindent, amit egy ilyen terméktől elvárunk. Egyszerű, kedves, szeretnivaló színek, 100% puha pamutból, antiallergén-töltettel készült, ráadásul kétféle méretben is elérhető, hogy a lehető legjobbat nyújtsa a babák, és persze az anyák számára: hiszen a babafészek lesz az a babaholmi, amiért az édesanyák is teljes szívükből rajongani fognak.

 

Miért ilyen fantasztikus dolog a babafészek?

 

Először is a babafészek könnyen mobilizálható holmi. Egy kisbabánál könnyen mozgatható fekhely vagy játszószőnyeg, amelyet bárhová magaddal vihetsz a lakásban, ahol éppen tevékenykedsz. A babafészekben a kicsi teljes biztonságban lesz, a pereme még attól is megóvja, hogy elforogjon, kiguruljon a fészekből.

 

Ahogy nagyobbacska lesz a baba, természetesen a mozgásfejlődése eljuttatja oda, hogy ez a perem már nem fogja tudni megvédeni, illetve visszatartani attól, hogy felfedezze a világot, de még ekkor is kiváló játszószőnyeg és továbbra is békés alvókuckó lehet.

 

Miért olyan jó alvókuckó ez a kicsiknek?

 

Az első oka a népszerűségnek az, hogy a babafészekben fekvő kicsik biztonság élményét fokozza a kisebb tér és maga a szivacs ölelése, ennek köszönhetően eleve jobban fognak aludni.

 

A másik pedig az, hogy az anya illata is érződik rajta, így ez a hely összekapcsolódhat a pihenés, az alvás élményével, ami megkönnyíti később számára az elalvást és a visszaalvást is ebben a környezetben.

 

Milyen trükkökre van lehetőség a babafészekkel?

 

Utazóágy helyett is használhatod. Ha van egy babafészek, amit rendszeresen igénybe vesztek, akkor ezt könnyen magatokkal vihetitek, ha elutaznátok vagy vendégségbe mennétek. Az otthon illata és az alvóhely élménye pont ugyanúgy megadatik ebben a formában a babádnak, mintha éppen otthon lennétek.

 

Többé nem ébreszti fel a kicsit, ha hozzáér az arca a kiságy lepedőjéhez. Gyakori anyai panasz, hogy ahogy lerakják a babát, gyakorlatilag azonnal felébred. A hűvös lepedő, a megváltozott környezet a hibásak ebben. Ha viszont a babafészekben tartod a karodban, majd azzal együtt fekteted a kiságyba, máris kiküszöbölted a problémát.

 

A harmadik trükk, amit megvalósíthatsz, hogy úgy próbálod meg a kicsit az ágyába szoktatni az elalváshoz, hogy közben az illatod és az “alvós kuckó” élménye megmarad, tehát sokkal könnyebben veszi majd ezt az akadályt.

 

Aludjatok mind a ketten sokkal jobban, kényelmesebben a babafészek használatával!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában