hirdetés

2021.12.02. 12:52

Szerencsés csillagzat alatt

Tavasszal kiépül a várva-várt kerékpárút Szirmabesenyő bekötésével Miskolcig.

Sajókeresztúr felett a csillagok állása kisebb kihagyásokkal mindig szerencsésen alakult – fogalmazta meg Kollár Miklós a település polgármestere. Nagyon sok projektre pályáztunk. Sokat elbíráltak már pozitívan és még több van már a megvalósítási szakaszban. Az elmúlt héten adták át a József Attila utca két szakaszának és a Kossuth utca teljes aszfaltszőnyeges megújítását. Amikor ezen cikk az olvasók elé kerül Soltész Miklós Államtitkár úr jelenlétében vehetik birtokba a legkisebbek hivatalosan az újonnan épült mini bölcsődén – ket és a felújított óvodai létesítményünket. Az épületegyüttes öt sikeres pályázat lebonyolításával került kialakításra. A Belügyminisztériumi pályázatból újítottuk fel a községi konyhánkat és ugyanebből a keretből épült fel az új mini bölcsődei szárny.

A Magyar Falu Program keretében került kialakításra az új óvodai játszóudvar és az óvodai csoportszobák is ebből a keretből újultak meg a konyha homlokzati szigeteléssel együtt. Az óvodai épület a TOP-os energetikai program keretén belül frissült fel fűtéskorszerűsítéssel, külső homlokzati szigeteléssel, valamint fotovoltatikus rendszer is kiépült. Ezen pályázat keretén belül a községi tornaterem is energetikai felújításon esett át. Ezt az utaz megtartva szeretnénk, ha a jövő évben 60 éves iskolánk is energetikailag megújulna, melyre megkaptuk a pozitív döntést, de jelenleg a forrás kiegészítésen dolgozunk még – sorolta a polgármester.

Új kerékpárút

Tavasszal kiépül a várva-várt kerékpárutunk Szirmabesenyő bekötésével Miskolcig, valamint a Sajókeresztúrt Sajószentpéterrel összekötő kerékpárút tervei is elkészültek. A település két ütemben megkapta a teljeskörű csapadékvíz elvezetés rekonstrukciójára a pályázati forrást. A közbeszerzés nehézkes üteme miatt csak a tavasszal tud a vállalkozó hozzákezdeni a munkák – hoz.

A Magyar Falu Program keretében lecserélhettük a sokat szolgált falubuszunkat az ősszel. Az elődeink tiszteletére és a gyászszertartások lebonyolítására a Magyar Falu Program keretében sikeresen pályáztunk kegyeleti hűtőre és urnafal kialakítására. A teljes kivitelezés az év végére fejeződik be. Az ipari parkunk (a volt BÉM) helyén is szépen alakul, a napokban volt az első betelepülő cég ünnepélyes megnyitója. A határában megvalósításra kerül egy 208 főt befogadni képes lakópark , a környező vállalatok munkaerő hiány pótlásának elősegítésére.

Beadásra került két külterületi utunk felújítására is pályázat, amelyek Sajóecseggel és Szirmabesenyővel kötik össze a településünket. Nagy reményekkel várjuk a TOP Plusz kiírásait is. Az idén a munka mellett jutott idő a szórakozásra is. Képviselőtestületünk részt tudott venni a Keresztúr Nevű Települések XXI. Nemzetközi Találkozóján, Rákoskeresztúron és nyáron már meg tudtuk tartani a Falunapunkat, amelyet a Nemzeti Művelődési Intézet támogatott. A lakossági visszajelzésekkel alátámasztva egy jól sikerült programot még ki sem pihentünk, szeptember végén meg tudtuk tartani az első Keresztúri Szőlő és Bor Napját is a Mulatós Hacacáré programokkal színesítve. Ez a programunk is nagy sikert aratott, ami minden generációnak biztosított szórakozási lehetőséget azon a szép napsütéses őszi napon.

Sajókeresztúrban ez már hagyomány, hogy ilyenkor nemcsak kulturális feltöltődésen vehetünk részt, hanem a jó hangulatú közösségi létben gasztronómiai utazáson is részt veszünk a helyi segítők által. Októberben köszönthettük a szépkorú lakosságot egy emlékezetes rendezvényünkkel.

Ezek alapján mi tervezzük az Advent minden gyertyájának a meggyújtását a Főterünkön kiegészítő programokkal. Reméljük, hogy a járványügyi szabályozások nem fogják korlátozni a rendezvények megtartását. A négy gyertya négy rendezvény műsorokkal, vendéglátással, zenével és ünnepléssel. Minden egyes programot a kültérre tervezünk, hogy még biztosabb legyen a megvalósítás. Ilyen vendégfellépők szoktak műsort adni és az óvodásaink és iskolásaink szokták elkápráztatni a jelenlévő közösséget. Nagyon szeretnénk jó hangulatban várnia Karácsonyt, mert elég sokat böjtöltünk érte. Sajókeresztúr lakossága pedig egy élhető közösséget alkot, jókedvvel, szórakozással, és bízunk benne, hogy a forralt bort és a mézeskalácsot közösen kóstolgathatjuk az év vége felé közeledve.

Kívánjuk, hogy településeink jókedvben , egészségben vágjanak bele a 2022-es évbe majd, mert a települések vezetőségei örömmel szervezik a közösségi létet – összegezte a település első embere.

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában