hirdetés

2021.12.02. 12:45

Hangulatos rendezvények Kondón

A település gyermekei hamarosan új közterületi játszótérrel gazdagodnak. Kondó községben a járványhelyzet idén nyári enyhülése után több rendezvényt is sikerült megtartanunk – emlékszik vissza Fajder Gábor polgármester.

Gyermeknap alkalmából a falu legifjabb lakosai részére kirándulást szerveztünk a Miskolci Állatkertbe, ahol egy élményekben gazdag, kellemes napot tölthettünk el. Augusztus 7-én került megrendezésre Kondó község falunapja, mely eseményt megtisztelte jelenlétével Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője. Személyes köszöntés A község szépkorú lakosairól minden évben megemlékezünk. Örömünkre szolgált, hogy az idén személyesen is köszönthettük őket az Idősek Napja alkalmából szervezett ünnepségen.

Nagy örömmel vettük birtokba augusztusban a község Magyar Falu Program keretében elnyert falubuszát, melynek kapcsán a falu – gondnoki szolgálat beindítására is lehetőség nyílt. A község egyik régi problémájára nyújt megoldást a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése, melyet a Területi és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül elnyert pályázati támogatásból tudtunk megvalósítani.

Az ünnepélyes átadásra idén októberben került sor. Pályázati támogatásból megújulnak a kondói járdák is; idén a Kossuth és Szabadság utcák egy-egy járdaszakasza került felújításra. Kondó Község Önkormányzata nevében Fajder Gábor polgármester az Országház Felsőházi termében a Virtuális Erőmű Program keretein belül Energiahatékony Önkormányzat díjat vette át, Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsának alapító elnökétől és Dr. Molnár Ferenc, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. tulajdonos ügyvezetőjétől. Kondó Község Önkormányzata, mint minden évben államunk nemzeti ünnepeinkről sem feledkezik meg, idén sem volt máshogy, augusztus 20-án és október 23-án a Kondói Életfánál tartottuk megemlékezéseinket.

Örömünkre szolgál, hogy a Magyar Falu Program keretében nyert támogatás segítségével településünk gyermekei hamarosan új közterületi játszótérrel gazdagodnak majd – összegezte a polgármester

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában