Szponzorált tartalom

2021.03.12. 12:53

A fejbőr hidratálása

Az emberi testnek számos olyan pontja van, amelyről nem is veszünk tudomást, amíg hibaüzenetet nem küld. A fájdalom, viszketés, bizsergés mind ilyen hibaüzenet, ami jelzi, ha valami elromlott. Időnként előfordul ez a fejbőrrel is. A fejbőr is egy olyan terület, amiről nem igazán gondolkodunk. Van, kinő belőle a hajunk, és nagyjából ennyi.

Pedig a fejbőr jelentős szereppel bír az életünkben. Ugyanolyan bőr, mint máshol a testünkön, mégis máshogyan kell ápolni, hiszen a legtöbb esetben haj borítja. Amíg nem adja jelét az elégedetlenségnek, teszünk rá – legyünk őszinték. Azonban abban a pillanatban, amikor mondjuk viszketni kezd vagy húzódik, felértékelődik a szerepe.

Hirtelen nagyon műveltek leszünk, mert mindent elolvasunk a fejbőrről. Megtudjuk, hogy ápolni kell, hogy a durva, karmolós hajmosás árt neki, hogy vitaminokra van szüksége. Sőt, találkozunk a kimondottan a fejbőr ápolására szolgáló termékekkel. Sosem gondoltunk volna, hogy ilyen létezik.

Viszket, húzódik, ég

Ismerős az érzés, amikor egy szeles téli napon otthon hagyod a kesztyűdet és estére a kézfejeden húzódik a bőr? Minden bizonnyal volt már ilyenben részed. A rossz hír, hogy a fejbőrödön is bármikor érezheted ugyanezt. Húzódik, majd viszketni kezd és nincs megállás. Jön a korpa, a haj fénytelenné válik, töredezik. Először halogatod a problémával való szembenézést, aztán pedig hívod a fodrászod, hogy nagy a baj…

Ő vallatni kezd: nem mosod túl gyakran a hajad? Nem hordasz sokszor sapkát? Jó a samponod? Kimosod rendesen a hajadból hajmosáskor? Valamelyik kérdésen valószínűleg megbuksz. Viszont már tudja is a megoldást. Ez a probléma ugyanis viszonylag könnyen orvosolható. Vannak olyan termékek, termékcsaládok, amelyeket a fejbőr problémáinak helyreállítására és a fejbőr hidratálására fejlesztettek ki.

Ezek a kiegyensúlyozó hatású samponok beállítják a fejbőr optimális hidratáltsági szintjét, legyen szó a szárazon viszkető vagy a zsírosan korpásodó testrészről. Mert nemcsak a kiszáradás lehet kellemetlen, hanem a túlzott zsírosodás is. Télen, a sapkák szezonjában fordul elő legtöbbször, hogy az amúgy egészséges mikroklíma felborul, a sapka alatt a faggyúmirigyek őrült munkába kezdenek, a haj pedig azonnal zsírossá válik.

Mi a teendő?

A legjobb, ha komplex ápolást végzel a hajas fejbőrön. A már említett kiegyensúlyozó hatású termékek pre- és probiotikumokkal segítenek a fejbőrnek az optimális működés kialakításában. Egy energetizáló csomag vagy egy kimondottan a korpa elpusztítására kitalált konstrukció hosszú távra megoldja a problémádat. A kimondottan nehéz esetekben – ha például vonakodtál szembenézni a helyzettel – extra kímélő tisztításra van szükséged. Ekkor is van megoldás a micellás termék segítségével.

A hajtudomány napjainkban olyan fejlett, hogy gyakorlatilag nincs megugorhatatlan akadály. Egyet tarts szem előtt: ha észreveszed a bajt, azonnal cselekedj! Legyen szó korpáról, zsírosodásról, hajhullásról, ne habozz professzionális segítséget kérni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában