PR cikk

2012.06.06. 14:08

A Napellenző!

Legtöbb embernek megjelenik egy kép a fejben mikor a napellenzőre gondol: színes, csíkos, teraszra szerelt, kellemes árnyék a napsütésben, asztal, székek, limonádé… Amint az első forró napsugarak megjelennek a teraszon, úgy jelennek meg az első érdeklődők is a szakkereskedésekben, és a Google-on; mert valami mégiscsak csak kellene.

Legtöbb embernek megjelenik egy kép a fejben mikor a napellenzőre gondol: színes, csíkos, teraszra szerelt, kellemes árnyék a napsütésben, asztal, székek, limonádé… Amint az első forró napsugarak megjelennek a teraszon, úgy jelennek meg az első érdeklődők is a szakkereskedésekben, és a Google-on; mert valami mégiscsak csak kellene.Méret nagyjából megvan, a szerelés helyéről is vannak elképzelések, és aztán minél jobban kutakodik a kedves Árnyékra Vágyó, annál nagyobb a káosz. Ki gondolta volna, hogy ennyi féle napellenző van? Hányféle is? És melyik az, amelyik az adott teraszra leginkább megfelel? És melyiket lehet felszerelni, vagy létezik-e olyan méretben, amit én szeretnék? És a kellemes válogatásból, rögtön stresszes vásárlás lesz.

És hogy ez így legyen, ebben a cikkben egy rövid áttekintőt szeretnénk adni, arról, hogy milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani vásárláskor, nézelődéskor, könnyen érthető, közvetlen stílusban, némi személyes, tapasztalatból eredő megjegyzéssel együtt.

Általánosan a ponyvás árnyékolókról:

 

1. ponyva:

 

minél sötétebb annál több fényt nyel el, tehát annál sötétebb lesz alatta, és jobban magába szívja a meleget is- fekete póló effektus a világosak jobban visszaverik a hőt, de több fénysugarat engednek át, nem árnyékolnak annyira, minél világosabb annál jobban koszolódik – fehér póló effektus mikor szövetet választunk, mindig nézzük meg milyen a hatása, ha mögötte van a nap!

a legtöbb szakkereskedésben már kiváló minőségű, UV stabil, erős ponyva kapható, melyre akár 10 éven át is számíthatunk, fakulás nélkül! (Jobb helyeken az egyes ponyvák UV stabilitását is megadják, pl. UV40, UV60, UV80)

a ponyva mosható, de ha bepenészedik, bezöldül, azt nem lehet kimosni belőle! Tipp: lehetőleg szárazon tekerje be a ponyvát, illetve ősszel, az utolsó használat után, legyen feltétlenül száraz!

2. szerkezet

mint minden kültéri árnyékoló, ez is szél-érzékeny! Különböző mértékben ugyan, ez típusfüggő, de kisebb-nagyobb károkat okozhat benne a szél. Erre figyeljünk oda, hiszen mi ismerjük a saját házunk fekvését, az uralkodó szél irányát és nagyságát. A rendszer védelme, szakszerű használata, a vásárló gondjaira van bízva, így pl. a szélkárokból eredő meghibásodásokra nem terjed ki a gyártói garancia!

Jó hír, hogy a motorral ellátott napellenzőhöz már szinte fillérekért kapható szélérzékelő, vagy komplett szél-fény vezérlés, mely az időjárásnak megfelelően, emberi beavatkozás nélkül működteti a rendszert, biztonságosan és hatékonyan!

Néhányan azért keresnek NAPellenzőt, mert kell nekik az ESŐellen! Azt hiszem kihangsúlyoztam a lényeget: nap ellen kifejlesztett termékről van szó, mely nem alkalmas eső ellen. Maga a ponyva ugyan vízálló, és rövid, szélmentes nyári zápor többnyire egyszerűen lefut a napellenzőn, de az alatta hagyott párnák eláznak! És nagyon ritkán van csak olyan, hogy nem támad fel a szél, ami ugyebár az ellenségünk! 

Ha olyat szeretnénk, amilyen nincs a szomszédban, akkor színtereztessük le a fém alkatrészeket, egy, a ponyvához illő színre! Nagyon hatásos! Különösen, ha a napellenző tokozott is! Részben, vagy teljesen!

 

3. Típus

Ez egy külön cikket igényelne, és mivel minden helyszín és igény más és más, mindenképp azt javaslom, keressen fel egy szakkereskedést, vigyen méreteket, terasz alaprajzot, és a tervezzenek együtt! Még az sem baj, ha csak épül a ház, hiszen vannak előkészületi munkák is: villanyvezeték, konzolok, talpak elhelyezése, amit jó ebben a stádiumban megcsinálni.

4. Mire lehet válasz a napellenző / ponyvás árnyékoló?

 

ha önnek családi háza van (könyökkaros, 5-20 nm)

ha önnek étterem terasza van (ollókaros 50-100 nm)

ha önnek étterem terasza van, és oldalról szeretné megvédeni a naptól, esőtől (bistro blind)

ha balkont szeretne árnyékolni (árnyika, separet)

ha ablakot szeretne árnyékolni (bukókaros, separet)

ha télikertje van, tető és oldalfal árnyékolás (télikert árnyékolók)

üveg vagy polikarbonát terasz tető belső oldala (motoros roletta, napháló)

A fenti termékekkel kapcsolatban nézzen szét honlapunkon  relaxkft.hu  kérjen tájékoztató e-mailben [email protected], vagy jöjjön be hozzánk a bemutató termünkben, a régi Tesco-val szemben Miskolc, Szentpéteri kapu 80. 1/1Business Center, vagy hívjon bizalommal!

Árvai Edit (30/3864000)

Címkék#Napellenző
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában