PR cikk

2011.01.25. 09:59

Támad az influenza - indul az ellentámadás

<p>Megérkezett. Újra itt van. Már hivatalosan is influenzajárvány van Magyarországon. Hogy ki minősül veszélyeztetettnek, mennyire véd az oltás és melyiket érdemes kérni, arról erősen megoszlanak a vélemények, az azonban tény, hogy az immunrendszerünknek ilyenkor kiemelt szerep jut – korosztálytól függetlenül. Döntés kérdése tehát, hogy ki mit tesz meg egészségének megőrzése érdekében – ebben nyújthat segítsége Fenyő Márta, a Bioptron lámpa és a Sensolite fényágy feltalálója.</p>

Bárkinek rendelkezésére áll a teljes testfelület kezelésére alkalmas polarizáltfény-terápiás fényágy! Azoknak is tudom ajánlani, akik betegségek megelőzését kívánják elérni, de azoknak is, akinek a betegség gyógyítására van szüksége. Ha a Sensolite fényágyba fekszünk, egész testünk polarizált fényben fürdik, mely a bőrön keresztül 1 cm mélységig hatol az emberi test szöveteibe, így eléri a kapilláris ereket, ezzel együtt természetesen a benne keringő vért, illetve a benne található alakos elemeket is. A vér alakos elemeiről az immunitásért (a természetes védekezőképességért felelős) fehérvérsejtekről korábbi kutatási, illetve klinika tapasztalatok alapján tudjuk, hogy a polarizált fény serkenti őket, a vörösvértestek pedig több oxigént képesek megkötni, melyet a vérkeringésen át juttatnak el a szervezet összes sejtjéhez, szervéhez és szervrendszeréhez.

- A gyermekek is a veszélyeztetettek körébe tartoznak. Számukra is segítséget nyújthat a Sensolite fényterápia?

Legnagyobb örömünkre egészen kis gyermekeknél is rendkívül komoly segítséget tudunk nyújtani. Sok gyermek a hideg napok beköszöntével gyakorlatilag elkezd betegeskedni, több hetes lábadozás után, mikor újra közösségbe kerül, szinte azonnal  elkap megint valamilyen fertőzést és kezdődik minden előröl. Nagy örömmel számolhatunk be arról, hogy 100 fölött jár azon gyermekeknek a száma, akiket 2009-ben megelőzésképpen kezeltünk a Sensolite-tal, akiknél az említett állapot megszűnt, sőt azon felül, hogy rendszeresen jártak közösségbe és nem betegedtek meg, több olyan esetről is tudunk, amikor az egész családon otthon végigszaladt a fertőzés és csak azok a gyerekek nem kapták meg, akik Sensolite kezelésben részesültek. Ezzel a betegcsoporttal kapcsolatban már tudományos vizsgálatot is folytattunk (a legmodernebb módszerrel: génexpressziós vizsgálattal, melyet Prof. Dr. Falus András a SOTE Sejt- és Immunbiológiai Intézetének igazgatója és munkatársai végeztek) és egyértelműen kimutattuk, hogy a polarizált fényének gyulladásgátló és allergiagátló hatása van. Természetesen a polarizáltfény-terápia nemcsak prevenciós célokat szolgálhat, hanem, ha már a betegség bekövetkezett, akkor rendszeres kezeléssel a betegség folyamata jelentősen lerövidíthető és a fellépő szövődmények is nagy eséllyel elkerülhetők.

- A téli sportoknak szép számmal akadnak szerelmesei is, akik már alig várják, hogy átadják magukat a síelésnek, snowboardozásnak…

Isteni finom dolog a síelés, de aki nincs eléggé  felkészülve erre a sportra, az bizony balesettel fejezheti be a téli szabadságát. Hogy ez ne következzen be, a Sensolite fényterápiával kétféle módon is segíthetjük. Gyógycentrumunkat a megelőzés céljával is felkereshetik: testünket, izmainkat és természetes védekezőképességünket tehát a jelentősen megerősíthetjük a rendszeres fényterápiával. Ha azonban mégis bekövetkezik a baj, és törik a csont, szakad a szalag, akkor az orvos által szakszerűen elvégzett beavatkozás és ellátás után fokozottan érdemes igénybe venni a Sensolite fényágyat, mert jelentősen lecsökkenthető a regenerálódásra fordított idő. Például törés esetén még akkor is érdemes járni a Sensolite Gyógycentrumba, ha gipsz van a lábunkon, karunkon, vagy bárhol máshol, mert a teljes test kezeléssel gyorsítjuk és segítjük a csontosodási folyamatot, megelőzzük a gipszlevétel után bekövetkező szövődményeket, gyulladásokat, a törött csont körüli szövetek ödémáját és az esetlegesen fellépő fájdalmakat. Ugyanez vonatkozik a szalagsérülésekre is, hiszen a rehabilitáció időtartama jelentősen lerövidíthető.

- Idős emberek hogyan reagálnak a terápiára?

Ennél a korosztálynál nagyon gyakran fordul elő a reuma és az annak következtében fellépő rendkívül kellemetlen izületi fájdalom is. A fényágy eddigi tapasztalataink szerint igen hatásos, a fájdalmat 1-2 kezelés után jelentősen csökkenti, és ha már elérte a páciens a számára megfelelő optimális esetben fájdalommentes állapotot, akkor heti egy alkalom elegendő a fenntartó kezeléshez!

- Hallottam, hogy sportolók előszeretettel használják sérüléseikre

Klinikai tapasztalatink szerint sportsérülések esetében rendkívül hatékony a polarizáltfény-terápia. Izomszakadások, ficamok, rándulások gyógyulása, hematómák felszívódása esetében a folyamatokat nagymértékben meggyorsítja.


A háziorvos javaslata

Tekintettel arra, hogy a híradásokból már mást sem hallani, mint hogy itt az influenzajárvány, de jó esetben még van néhány napunk, amíg térségünket is eléri. A védőoltás beadását javaslom és mellette azoknak, akik idegenkednek a védőoltástól ajánlom a Sensolite kezelést. Itt szeretném említeni  a Sensolite adta lehetőséget, hogy gyermekek, felnőttek és idős emberek immunrendszerét egyaránt erősíteni tudja, ezáltal fel is készíthetjük a szervezetünket a járványos időszakra. A feltöltő kezelés hatására az ellenálló képességünk növekszik a megbetegedés valószínűsége nagymértékben csökken.

A feltöltő terápia alapesetben:

       1.     hét 3 alkalom

       2.     hét 3 alkalom

       3.     hét 2 alkalom

       4.     hét 2 alkalom

       5.     héttől fenntartó kezelés (heti 1 alkalom) vagy akár le is állítható a kezelés

Pl: allergia bevezető szakasza, felkészülés járványos időszakra, közösségbe szoktatás időszaka

Ezen dozírozás a Sensolite orvos team  ajánlása. A fenti  kezeléshez bérlet megvásárlását javaslom. A ködös időben süssön ránk  a Sensolite  fénye és kerüljük el vele a járványos betegséget!

Dr Munkácsi László háziorvos Miskolc

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában