Ózd

2019.05.07. 12:53

Új köntösben árusíthatnak

Négyszázmillió forintot fordíthattak a helyi piac fejlesztésére Ózdon.

Marosréti Ervin

Az avatási ünnepségen

Egy régi, jogos igényként felmerülő beruházás fejeződött be Ózdon. A település szívében található piacot uniós forrásból egy nagyságrendileg 400 millió forintos pályázatnak köszönhetően újították fel. Korábban az őstermelők körében komoly vita alakult ki a kivitelezéssel kapcsolatban, de mostanra minden szempontból „elült a vihar”. Olyannyira, hogy a fenntartó valamennyi árusítóhelyet és az üzlethelyiségeket is ki tudta adni. Ezek egy része már az avatás napján kinyitott, néhány pedig a közeljövőben kezdi meg a tevékenységét.

Rengetegen járnak ide, ezért sokaknak fontos volt ez a felújítás.” Jánosi József

Fontos helyszín

A piac – csakúgy, mint máshol – a közösségi élet egyik meghatározó helyszíne Ózdon, az elmúlt évtizedekben pedig úgy alakult, hogy az árusítás a borsodi település belvárosi részére esik. A korábban felépült zöldség–gyümölcs, húscsarnokhoz igazodtak, ezért az sem mindegy, hogy az elhelyezkedés mellett mennyire igazodik az új épület a városképhez.

– Minden szombaton itt vásárolunk, de nemcsak mi, hanem nagyon sok ózdi és környékbeli. Rengetegen járnak a felvidéki részekről is, ezért sokaknak fontos volt ez a felújítás. Az árusítók nem a földről, a porban kínálják már a termékeiket, hanem sokkal kulturáltabb környezetben. Ez mindenkinek jó – mondta az avatóünnepség után az ózdi Jánosi József. – Nekem is fontos ez, a kiszolgálás színvonala, az árucikkek rendezettsége és minősége lényeges szempont, ha az ember ellátogat a piacra.

Minden adott

Az új ózdi piaccsarnok fedett, tágas, az előírásoknak és a jogszabályoknak is megfelel, csupán az emberek vásárlási szokásait kell némiképp átalakítani. Ez azonban rövid időn belül be fog állni.

– Elsősorban az ózdiakért létesült ez a fedett árucsarnok, amely minden igényt kielégít – mondta az avatóünnepségen Janiczak Dávid polgármester. – Mostantól minden körülmény adott ahhoz, hogy a vállalkozók egyre nagyobb bevételre tegyenek szert, a vásárlók pedig minél olcsóbban és jó minőségben kapják meg a keresett portékákat. A beruházással kapcsolatban ki kell emelni, hogy ózdi vállalkozóval, helyi munkaerő közreműködésével valósult meg, ami külön öröm a számomra.

Az előkészületek és a kivitelezés bő egy évet vett igénybe az ózdi piacfejlesztés kapcsán. Az átadóünnepségen Janiczak Dávid polgármester mellett Tóth Andrea, az Ózdinvest Kft. ügyvezetője, valamint Kriston György, a Településfejlesztési Osztály helyettes vezetője közösen vágta át a nemzeti színű szalagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!