Ózd hírei

2018.09.05. 14:53

Nagyobb rendőri jelenlét Farkaslyukon

Farkaslyuk - Felújított épületben alakítottak ki KMB-irodát Farkaslyukban.

Farkaslyuk - Felújított épületben alakítottak ki KMB-irodát Farkaslyukban.

Az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén már a nyolcadik Körzeti Megbízotti Irodát avatták fel. A farkaslyukiak hosszú évek óta jogosan megfogalmazott igénye vált valóra, hiszen a faluban két KMB-s rendőr, emellett pedig a polgárőrök is szolgálatot teljesítenek. Mostantól mindezt kulturáltabb körülmények között tehetik, és az ügyintézést is helyben végezhetik el.

Üresen maradt

A település központjában egy vállalkozó által bérelt, korábban üzlethelyiségként használt épület vált szabaddá fél évvel ezelőtt. Gábor Dezső polgármester ekkor tudta felkínálni a rendőrség számára az ingatlant. Az önkormányzat elvégezte a felújítást, így mostantól megkezdődhet a munka.

– Biztos vagyok benne, hogy a jövőben jobb lesz a közbiztonság Farkaslyukban – fogalmazott a szalagátvágás után a polgármester. – Ez ugyanis egy központi helyen lévő ingatlan, a KMB-sek és a polgárőrök folyamatos jelenléte és a gyorsabb információáramlás segíti ezt a folyamatot. Az egyenruha látványa tiszteletet parancsol, ha pedig a helyiek folyamatos rendőri jelenlétet tapasztalnak, az mindenkire megnyugtatólag hat. Mi abban a különleges helyzetben vagyunk, hogy nem egy, hanem két KMB-sünk van.

Az avatóünnepségen dr. Varga László, Ózd rendőr­kapitánya kiemelte: minden kisebb faluban jelentős esemény a KMB iroda avatása, mert ezzel együtt a biztonság­érzetét tudják növelni. Nem lesz ez másképp Farkaslyukban sem.

– Emellett az is lényeges, hogy a fogadóórákat is meg tudjuk itt tartani, így az ügyfeleknek nem kell Ózdra utazni, helybe érkezik a rendőrség – mondta Varga László.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!