Ózd hírei

2018.07.21. 11:38

Második gyertya a tortán Ózdon

Ózd - Születésnapi rendezvényt tartottak Ózdon a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban és a Digitális Erőműben.

Ózd - Születésnapi rendezvényt tartottak Ózdon a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban és a Digitális Erőműben.

Újabb gyertya került a városban működő, két legfiatalabb, kulturális intézmény tortájára. Pontosan két éve annak, hogy a régi törzsgyár területén átadták a Digitális Erőművet, valamint a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot

A településen csak MaNDA-beruházásként ismert fejlesztés új értelmet adott a kohászat két régi épületének, az elmúlt időszakban pedig azon dolgoztak, hogy minőségi programokkal töltsék meg a teret.

Kemény marketingmunkára van szükség a jövőben is" Lovas Lajos

– Kis híján az enyészet martalékává vált a két patinás ház. Az egykori fúvógépház és az erőmű azonban a kultúra otthonává vált Ózdon – fogalmazott a születésnapi rendezvényen Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

– Sokáig szomorúan láttuk, hogy az egykoron fontos szerepet betöltött épületek az enyészet martalékává vállnak, de szerencsére sikerült őket megmenteni. A felújítás során pedig a régmúlt jegyei közül többet is megtartottunk, így az új funkciók mellett az idősebb korosztályhoz tartozó látogatókat nosztalgikus érzések keríthetik hatalmába.

Majd 40 ezren

A Digitális Erőműben és a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban az elmúlt két esztendő során rengetegen megfordultak. A fenntartó adatai szerint eddig közel 40 ezer látogatóval számolhattak az intézmények. Rengeteg olyan attrakciót, kiállítást, látványos programot szerveztek, amelyekre eddig Ózdon nem volt példa.

– Időbe telt, amíg a családdal együtt felfedeztük az érdekességeket – mondta Kovács István, helyi lakos.

– Több hónap után, kíváncsiságból látogattunk el mindkét épületbe, azóta viszont gyakran megfordulunk arra. Kisgyermekes családként leginkább az NFÉ-ben található tank, az ’56-os utcarészlet, valamint a közelmúltban lezajlott Lego-kiállítás volt a legvonzóbb. Emellett két kiállítást már a Digitális Erőműben is megnéztünk. Ezekkel az új intézményekkel tovább javult a minőségi kultúra a városban.

V4-es ház

A születésnapi rendezvényen a fenntartó Forum Hungaricum ügyvezető igazgatója megjegyezte: a két intézmény megteremtette, megteremti az alapot, a kultúra vonalán azonban a lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen.

– Négy ország filmtörténetét mutatjuk be, öt nyelven, mivel a DE egy V4-es intézmény – hangsúlyozta Lovas Lajos.

– Kemény marketingmunkára van szükség a jövőben is, hogy az eddig megszerzett ismeretségi körünket tovább szélesítsük. Ha meg tudjuk valósítani a jövőbeni terveinket, akkor az Erőmű és a Rombauer Színpad közötti téren olyan produkciót tudunk nyújtani, ami az egész világon versenyképes lesz. Bízom benne, hogy a több évvel ezelőtt megkezdett munkát még sokáig tudjuk továbbvinni, nem csak Ózd, hanem az egész ország megelégedettségére.

- ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!