Ózd hírei

2018.06.07. 08:22

Csak bográcsban készüljön Ózdon

Ózd-Tábla - Bármi kerülhet a szabad tűzön főtt bográcsba, csak finom legyen.

Ózd-Tábla - Bármi kerülhet a szabad tűzön főtt bográcsba, csak finom legyen.

Célegyenesbe fordult a szervezőmunka. Ózd peremkerületi városrészében szombaton tartják meg az egyre nagyobb tradíciókra visszatekintő főzőversenyt. A helyi általános iskola udvarán a benevezett csapatok számos finomságot készítenek, amit a nap második felében a résztvevők közösen fogyasztanak el.

Nagy érdeklődés

– Folyamatosan érdeklődnek az esemény iránt, ezért a részvevők számával kapcsolatban még mindig nem tudok pontos számot mondani. Legalább harminc, de az is lehet, hogy negyven csapat érkezik a főzőversenyünkre – árulta el kérdésünkre Csutor László, területi képviselő, a XII. Táblai Bográcsos Főzőverseny főszervezője. – Lesznek új, visszatérő és a Felvidékről érkező, szakmához közel álló vendégek. A családok is összejönnek erre a napra, külön receptekkel készülnek a bográcsot körülálló szakácsok, úgyhogy tartalmas és izgalmas esemény elé nézünk.

Június 9-én, reggel nyolc órakor egy ünnepélyes koccintással kezdődik a program, a csapatoknak a déli harangszóig lesz lehetőségük arra, hogy elkészítsék a finomabbnál finomabb ételeket. A szervezőknek csupán annyi kikötésük van, hogy szabad tűzön és bográcsban készüljön el az ebéd. A zsűrizést dél és egy óra között tartják meg, ezután pedig az eredményt is rögtön kihirdetik.

Széles spektrum

– A túrós tésztától a paprikás krumpliig, a halászlétől a bab-, vagy egy egyszerűbb krumpligulyásig bármit el lehet készíteni – folytatta Csutor László. – Természetesen a különböző ételeket nehéz összehasonlítani, de az általunk felkért zsűri ezt jól fogja megoldani. Nekünk az is fontos, hogy ezen a napon a családok jól érezzék magukat. Szórakozzanak, beszélgessenek, a főzőverseny pedig egy nagyon fontos, de plusz adalék lesz. Az emberi kapcsolatokat kívánjuk még szorosabbra fűzni, a táblai lakosság ezt igényli, és a hozzánk ellátogató vendégek is jól szokták magukat érezni.

Csutor László hozzátette: a délelőtt a gasztronómiáé, a délután pedig a színpadi programoké lesz. 14 órától a Táblai Bográcsos Főzőversenyen fellép a Két Zsivány, ezután bemutatkozik a város ifjú tehetsége, Kovács Máté, délután fél öttől pedig megkezdődik a hagyományos Bográcsbál, ahol a talpalávalót a Cappuccino Partyzenekar szolgáltatja majd a résztvevők számára.

- ÉM-ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!