Ózd hírei

2017.01.11. 09:02

Szövevényes a lehallgatási ügy az ózdi polgármester körül

Ózd - Vannak, akik azt állítják, hogy Janiczak is lehallgatott. A polgármester ezt nem ismeri el.

Ózd - Vannak, akik azt állítják, hogy Janiczak is lehallgatott. A polgármester ezt nem ismeri el.

Újabb fejlemények láttak napvilágot az ózdi polgármester lehallgatási ügyével kapcsolatban. Több országos sajtóorgánumban megjelent, hogy a hozzájuk eljuttatott hangfelvételeket visszahallgatva – azokról a felvételekről van szó, amelyeket állítólag a polgármester irodájából hallgattak le – kiderül, hogy állítólag Janiczak Dávid saját maga is elhelyezett egy berendezést, diktafont a Jobbik ózdi irodájába, mert arra volt kíváncsi, hogy a belső körökből ki szivárogtat ki információkat. Az ügyben ismét megkerestük az ózdi városvezetőt.

A pártban elfoglalt helyemre nincs hatással a lehallgatási ügy. Janiczak Dávid

– A néhány nappal ezelőtt tett állításomat továbbra is tartom, és a rendőrség által folytatott nyomozás várhatóan majd igazolja is ezt – válaszolta kérdésünkre Janiczak Dávid. – Az országos sajtó számos esetben a szükséges információk hiányában tesz kijelentéseket, megállapításokat, ezzel azonban nem lehet mit tenni. Az illegálisan készült felvételek két dologra szolgálnak bizonyítékul. Az egyik, hogy hónapokon keresztül lehallgattak, a másik pedig, én nem hallgattam le senkit.

Nem tud a feljelentésről

Janiczak Dávidnak felvetettük, hogy az őszödi Gyurcsány-beszéd kapcsán sem derült ki, hogy ki adta ki és ki rögzítette a hanganyagot, akkor miért pont Ózdon találnák meg az elkövetőt. A Jobbik alelnöke erre csak annyit reagált, hogy bízik az igazságszolgáltatásban.

Az üggyel kapcsolatban egyébként több médium is azt állítja, hogy egy Jobbik közeli, de a polgármesterrel és Fidrus Péter alpolgármesterrel igen kritikus hangot megütő illető ugyancsak feljelentést tett a városvezetők és dr. Almási Csaba jegyző ellen, amiért a saját családját lehallgatták.

– Ezzel kapcsolatban hivatalos tájékoztatást semmilyen formában nem kaptam – reagált röviden Janiczak Dávid.

A szövevényes történetnek még biztos, hogy lesz folytatása, az viszont már tény, hogy a rendőrök számítógépeket, mobiltelefonokat és különböző adathordozókat foglaltak le, a vizsgálat folyamatban van.

Janiczak szerint a pártban elfoglalt helyére, az alelnöki pozícióra nincs hatással a lehallgatási botrány, Vona Gábor pártelnök bizalmát továbbra is élvezi.

Félmeztelenül az íróasztal mögött

Ózd polgármestere nemrégiben úgy készített magáról fotót – majd közzé is tette a közösségi oldalán –, hogy félmeztelenre vetkőzve ül az íróasztala mögött. Az elmúlt időszakban ugyanis lehallgatták azokat a beszélgetéseit, amelyet a polgármesteri irodájában folytatott, válaszlépésként így kívánta szemléltetni, hogy az adott helyzetben annyira kiszolgáltatott, mint egy meztelen ember.

„Természetesen nagyon szeretnénk megtalálni azt vagy azokat a személyeket, akik ezt elkövették. Ezért a szükséges feljelentést megtettem a hatóságnál, tudtommal az ügyben a megyei rendőr-főkapitányság folytat nyomozást” – írtuk múlt héten.



Lehallgatták az ózdi polgármestert, aki meztelenre vetkőzve szemléltetett

Ózd - Janiczak Dávidot egy illető látogatta meg a közelmúltban, aki közölte vele, hogy a lehallgatott felvételek nála vannak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!