Ózd hírei

2016.12.17. 12:11

A világválogatott lesz az ózdi sportcsarnok névadója

Ózd - Az ózdi képviselő testület úgy döntött, hogy a jövőben Marosi István nevét veszi fel a Városi Sportcsarnok.

Ózd - Az ózdi képviselő testület úgy döntött, hogy a jövőben Marosi István nevét veszi fel a Városi Sportcsarnok.

Az ózdi férfi kézilabdasport legismertebb egyéniségéről nevezik el a sok nagy csatát megélt Városi Sportcsarnokot. A helyi képviselő testület legutóbbi ülésén született meg a döntés, mely szerint a jövőben Marosi István Városi Sportcsarnokként működik tovább a létesítmény. Az ÓAM-Ózdi KC-tól érkezett a megkeresés, amit a település irányítói is támogattak. A tervek szerint január második felében egy avatóünnepséget is tartanak majd, aminek a szervezése folyamatban van.

Klubszinten csak Ózd

Marosi István Ózd egyetlen olyan sportolója, aki egykoron a világválogatottban is szerepelt. Emellett tagja volt az 1972-es, müncheni olimpiára utazó csapatnak. 210 alkalommal viselte a nemzeti csapat szerelését, klubszinten pedig végig hű maradt nevelőegyesületéhez, az Ózdi Kohász SE-hez. Marosi István aktív pályafutása után számos sportvezetői feladatot látott el. Irányította az Ózdi Kohász Sport Egyesületet, többször is vezette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kézilabda Szövetséget, és elnöke volt az MKSZ Etikai Bizottságának is. Egy évtizeddel ezelőtt Ózd Város Díszpolgárává választották, és egy rövid ideig alelnökként az Ózdi Kézilabda Clubhoz is visszatért. Tavaly ősszel azonban storke-al kezelték a kórházban, amiből fokozatosan felépült. A betegség a beszédközpontját támadta meg, egyébként most már egyre stabilabb az állapota. Az elmúlt hónapokban többször is kilátogatott az NB I/B-s csapat hazai, és a klub utánpótlás mérkőzéseire.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!