Ózd hírei

2016.05.26. 14:23

Rockot csempésznek a Jazzparádéba Ózdon

Ózd - A Benkó Múzeum relikviából nyílik kiállítás, szombaton pedig a MaNDA területén a Hooligans is fellép.

Ózd - A Benkó Múzeum relikviából nyílik kiállítás, szombaton pedig a MaNDA területén a Hooligans is fellép.

Benkó Sándor szellemisége hatja majd át az idei Ózdi Jazzparádét, amelyet az előttünk álló hétvégén már a hetedik alkalommal rendeznek meg az egykori kohászvárosban. A pénteki napon – a korábbi hagyományokhoz híven – a település több pontján is utcazenészek szórakoztatják a lakosságot különböző stílusban, késő délutánra és az esti órákra pedig az Olvasóba várják a műfaj kedvelőit. 18 órától nyílik meg az a kiállítás, amely a Benkó Múzeum anyagából áll össze, a tavaly elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas magyar klarinétosra így kívánnak emlékezni az ózdiak.

Remek programot sikerült összeállítanunk szombatra.” Dancsok Tamás

– Egy évvel ezelőtt még nálunk is fellépett a Benkó Dixieland Band, sajnos idén ez már nem lehetséges – tette hozzá Dancsok Tamás főszervező. – Ugyanakkor a család Varga Tibor barátomat bízta meg azzal, hogy továbbvigye a Benkó zenei örökséget, és hozzon létre egy emlékzenekart. Ez a terv valóra vált, ebben a formában elsőként Ózdon debütálnak ezek a kiváló zenészek. Még egy érdekesség ide kívánkozik, hiszen a 19 órakor kezdődő koncertet Habsburg György politikus, újságíró, Habsburg Ottó fia nyitja majd meg.

Szabadtéri szombat

A VII. Ózdi Jazzparádé szombaton szabadtéren folytatódik. A Rombauer színpad továbbra is balesetveszélyes, ezért a rendezők több lehetséges helyszínt is megnéztek az előkészületek alkalmával. Végül azonban az átadás előtt álló MaNDA adta magát, a felújított erőmű és a fúvógépház épülete között, a kohászat jövőbeni digitális területén állítják fel a színpadot. Ez egyszersmind a zenei élmény mellett arra is lehetőséget kínál, hogy az érdeklődők szétnézzenek a beruházás helyszínén.

Évtizedes barátság

– Remek programot sikerült összeállítanunk szombatra – folytatta Dancsok Tamás. – Délután háromkor csapunk bele a közepébe, sorrendben fellép majd Kalle Strandell és a Brass on Brass, a Debrecen Dixieland Band, majd a Jambalaya zenekar. Ezután pedig jön a nagy durranás, az idén húszéves születésnapját ünneplő Hooligans fergeteges fellépése. A zenekarral évtizedes a barátságunk, ennek ellenére Ózdon már nagyon régen láthattuk őket, most ezt a hiányosságunkat pótoljuk.

A Jazzparádé szombaton este egy harmadik helyszínen zárul Ózdon, méghozzá a Monster Beachen, ahol a Jazz After nevű programon a fellépőkkel közösen lehet szórakozni – tette hozzá Dancsok Tamás főszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!