Ózd hírei

2013.01.28. 13:43

Ózdi KC: élmezőnyben a Főnix Kupán

Ózd - Eredményesen szerepelt a mögöttünk hagyott hétvégén az Ózdi KC legkisebb csapata.

Ózd - Eredményesen szerepelt a mögöttünk hagyott hétvégén az Ózdi KC legkisebb csapata.A 2000-es születésű fiúk a Debrecenben megrendezett Főnix Kupán az előkelő ötödik helyen zártak. Bencze Tamás együttese négy győzelemmel és két vereséggel zárta a tornát, a kis piros-kékek többek között a helyosztókon két vállra fektették és meg is előzték a Pick-Szeged gárdáját. A Főnix Kupán tizenöt csapat vett részt, tehát a borsodiak a mezőny első harmadában zártak.

Főnix Kupa, résztvevők

A csoport: Békési FKC, FTC-Eskimo Kids, Várpalotai Bányász SK, Nyírsuli, Hajdúszoboszló KSKE.

B csoport: Pick Szeged, Gyöngyösi SI, Sárospataki Torna Club, Hajdúnánás KMN Kft., XVI. Ker. Budapest.

C csoport: Debreceni SC-SI, Békéscsaba DKSE, Ózdi Kézilabda Club, Kecel Kézilabda Club, Dabas VSE KC. 

Az Ózdi KC eredményei

Ózdi KC - Debrecen SC-SI 15-23

Ózdi KC - Dabas VSE KC  15-12

Ózdi KC - Békéscsaba DKSE       18-11

Ózdi KC - Kecel Kézilabda Club 15-10

A csoport végeredménye: 1. Debrecen SC-SI 8, 2. Ózdi KC 6, 3. Dabas VSE KC 4, 4. Békéscsaba DKSE 2, 5. Kecel Kézilabda Club 0 pont.

Az Ózdi KC a C csoport második helyén végzett, így a helyosztókon a 4-6. helyért léphetett pályára az A és a B csoportban hasonló pozícióban zárt csapatokkal szemen.

A helyosztók eredményei

Ózdi KC - FTC-Eskimo Kids 10-16

Ózdi KC - Pick Szeged 9-7

A Főnix Kupa végeredménye: 1. Békési FKC, 2. Gyöngyös SI, 3. Debrecen SC-SI, 4. FTC-Eskimo Kids, 5. Ózdi Kézilabda Club, 6. Pick Szeged, 7. Hajdúnánás KMN Kft., 8. Dabas VSE KC, 9. Várpalotai Bányász SK, 10. Békéscsaba DKSE, 11. Nyírsuli, 12. XVI. Ker. Budapest, 13. Kecel Kézilabda Club, 14. Sárospataki Torna Club. 15. Hajdúszoboszló KSKE.

Bencze Tamás, a csapat edzője: - Rendkívül hasznos tornán vettünk részt, ahol nagyszerűen helytálltak a fiúk. A lejátszott hat mérkőzésből négyet megnyertünk, csupán kétszer hagytuk el vesztesen a pályát. A legjobb meccsünket a Pick-Szeged ellen játszottunk, ahol igazi csapatként, vesztett állásból fordítva tudtunk nyerni. Tavaly második helyen végeztünk ezen a tornán, de a mostani ötödik pozíciót nagyobb sikernek tartom. Idén ugyanis jóval erősebb mezőnyben kellett helyt állniuk a srácoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!