Ózd hírei

2012.05.15. 12:54

Kupasorozat és maraton Ózdon

Ózd - Tovább bővül a sportolási lehetőség a hagyományos Ózdi Hegyi Futóversenyen.

Ózd - Tovább bővül a sportolási lehetőség a hagyományos Ózdi Hegyi Futóversenyen.Számtalan újdonságot kínál a sportolóknak és az érdeklődőknek az idei Ózdi Hegyi Futóverseny. A rangos esemény történetében először 42 km-es, maratoni távon is el lehet indulni. A 11.4 kilométeres szám pedig része lesz az először kiírt Magyar Hegyi és Terepfutó Kupasorozatnak. Május 20-án, vasárnap délelőtt 9 órakor rajtol az ózdi futó délelőtt. Néhány nappal ezelőtt az országos szövetség képviselői is bejárták a tervezett útvonalat.

Új kezdeményezés

- A hegyi futás szempontjából hazánk viszonylag kevés lehetőséggel rendelkezik, de a jövőben ezt szeretnénk mind kihasználni – fogalmazott Stépán Zsolt, a Magyar Hegyi – és Terepfutó Szövetség főtitkára. Ózd és környéke kiváló adottságokkal rendelkezik, amit az is bizonyít, hogy a városban már tizenhét esztendeje bonyolítják le ezt az eseményt. A 11.4 km-es számmal egy új kezdeményezés indul el. Hat állomásból áll az a kupasorozat, amely vasárnap az észak-borsodi városban kezdődik. Egy kiváló együttműködés kezdődött el a Teknőc Futó Klub és a szövetség között, amit reményeink szerint hosszú évekre sikerült meglapozni.

Régi álom volt

A Kormos József vezette Ózdi Teknőc Futó Club már közel két évtizede rendezi meg májusban a hegyi futóversenyét. Idén azonban számos újítás lesz a programban, a maraton miatt egy órával hamarabb kezdődik a verseny.

- Az előnevezéseket tekintve átlagosnak mondható az indulási szándék, de ne feledjük, hogy nálunk még a helyszínen is lehet regisztrálni – tette hozzá Kormos József, a Teknőc Futó Klub elnöke. – Régi álmom volt, hogy maratoni távon is el lehessen indulni, szerencsére az egyesület tagsága támogatta ezt a javaslatot. Nyilván más felkészültségi szintet igényel a hosszabb verseny, amit úgy bonyolítunk le, hogy a 21 kilométeres pályán két kört teljesítenek majd a maratonisták. Emellett természetesen megmaradnak a jól bevált számok is. A 300 méteres ovisfutást, a 3 kilométeres iskolás számot, a 11.4 km-t és a 21 km-t is megtartjuk vasárnap.

Az Ózdi Hegyi Futóverseny programja

Május 20. (vasárnap),

Rajt: Vadvirág Kisvendéglő elől

9.00 – 42 km

10.00 – 21 km, 11.4 km

10.15 – 3 km, általános iskolásoknak

10.20 – 300 m-es ovisfutás

- ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!