Nagy a tét

2022.03.12. 22:29

Hidvéghi Balázs: a háború megsokszorozza a választás tétjét

Az Ukrajnában zajló háború miatt megsokszorozódik annak fontossága, hogy hogyan döntünk április 3-án – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs (Fidesz) európai parlamenti képviselő szombaton Balassagyarmaton lakossági fórumon.

A Balla Mihállyal, Nyugat-Nógrád fideszes országgyűlési képviselőjével tartott rendezvényen Hidvéghi Balázs kifejtette: már most is sok tanulsággal szolgál a szörnyű katonai konfliktus, amelynek nem látni sem a végét, sem a következményeit, és nagyon sok függ attól, hogy meg tudjuk-e őrizni a nyugalmat, a visszafogottságot.

Ilyen helyzetben nagy a kísértés, hogy elhamarkodottan hozzunk döntéseket, elhamarkodottan tegyünk nyilatkozatokat, és ezt a baloldaltól látjuk is – mondta.

Ha kellett még egy bizonyíték arra, miért nem szabad megengedni, hogy ők kormányozzák ezt az országot, akkor ez most újabb illusztráció erre – tette hozzá.

A politikus bírálta, hogy Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje katonák küldéséről fantáziál.

Hangsúlyozta: óriási szükség van arra, hogy nyugodtak maradjunk, olyan vezető irányítsa az országot, aki kipróbált, aki biztos kézzel tartja a kormányt, aki számára a legfontosabb az, hogy Magyarország békéjét, biztonságát megőrizze.

Az EP képviselő hozzátette: rögtön emellett ott van az, hogy minden menekültnek (aki nem gazdasági bevándorló) segítünk, attól függetlenül, hogy magyarok-e Kárpátaljáról vagy ruszinok, ukránok vagy bármely más nemzetiségűek, akik a háború elől menekülnek a mai Ukrajnából.

A Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában tartott fórumon Hidvéghi Balázs arról is beszélt, hogy 12 éve kormányoz Orbán Viktor, az időszakot pedig folyamatos növekedés, erősödés, bővülés jellemezte.

Mint mondta, sokan természetesnek veszik ezt, és elfelejtik, hogy nem volt mindig így, rámutatva, hogy 2010 előtt egyre magasabb lett az államadósság, elterjedt a devizahitelezés, magasak voltak az adók, minden szempontból gyengült az ország.

A 2010-es választás utáni éveket a megújulás, újrakezdés időszakának nevezte, amikor a legsürgetőbb az volt, hogy rendbe kellett tenni a gazdaságot.

Balla Mihály történelminek nevezte a térség fejlődését, az utóbbi tíz év balassagyarmati fejlesztései között említette a közösségi létesítmények felújítását, az épülő kézilabdacsarnokot és honvédelmi sportközpontot, az előkészítés álló új színházterem megépítését.

Mint mondta, Nyugat-Nógrád a megye gazdasági központjává vált az elmúlt tíz évben, az exportképesség hatvan százaléka az itt működő cégeknek köszönhető.

Kiemelte, hogy a balassagyarmatiak az első percben egy emberként mozdultak meg, amikor menekültek érkeztek Magyarországra Ukrajnából, gyűjtötték az adományokat, összesen 27 mikrobusznyi és két teherautónyi adományt tudtak elvinni a határ menti térségekbe és Kárpátaljára.

A balassagyarmatiak teljes szívükkel próbálják segíteni azokat az embereket, akiknek el kell hagyniuk az otthonaikat – fogalmazott.

A képviselő a választás tétjének a térség szempontjából is azt nevezte, hogy előremegy-e vagy hátra, mert, mint mondta, 2010 előtt megtapasztalták, hogy nem a megérdemelt lehetőségeket kapták meg az akkori kormánytól, ezzel szemben az elmúlt tíz év több mint húszmilliárd forintnyi fejlesztést hozott.

Borítókép: Hidvéghi Balázs (MTI/Kovács Attila)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!