Segítőkészség

2023.09.22. 11:12

Önkéntes munkára hívják az egyházak a fiatalokat

A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház programjának a célja, hogy népszerűsítse az önkénteskedést a fiatalok körében.

MW

Budapest, 2014. október 10. Szabó István református püspök (j) és Palánki Ferenc egri segédpüspök (j2) padot fest a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésû országos önkéntes ifjúsági akció sajtóeseményén, a Feneketlen-tónál 2014. október 10-én. Mellettük Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára (b), Szabó Balázs zenész, az esemény fõvédnöke (b2) és Buday Barnabás, a Magyar Cserkészszövetség elnöke (b3). MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Október 12-én indul a 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos önkéntes akció a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében. A program célja, hogy népszerűsítse az önkénteskedést a fiatalok körében - tudatták közleményben pénteken az MTI-vel.

Mint írták, 2022-ben közel 9000-ren vettek részt október 6. és 9. között a jubileumi, 15. alkalommal megrendezett 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akcióban határon innen és túl.

Hozzátették: 100 településen több mint 200 ökológiai, fejlesztő vagy szociális feladatot valósítottak meg azon a hétvégén az erdőtelepítéstől kezdve a parkrendezésen és szemétszedésen át egészen idősotthon lakóival szervezett közös programokig.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a péntek-szombat-vasárnap, azaz hetvenkét órán át megvalósuló önkéntes programra az ország egész területéről várják a jelentkezőket. A régiós koordinátorok várják azokat a programokat, ahol szükség lenne segítő kézre, s azokat a jelentkezőket is, akik segíteni szeretnének.

Az akciót a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Miniszterelnökség támogatja.

A programmal kapcsolatban további információk elérhetők a 72 óra web-, illetve Facebook- és Instagram-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában