Tragédia

2023.08.15. 10:01

Sokan meghaltak, amikor felrobbant egy benzinkút Dagesztánban

Harminc ember életét vesztette, további 105 pedig megsérült, miután Mahacskala határában robbanás történt egy benzinkútnál – közölte kedden a dagesztáni katasztrófaügyi gyógyászati központ.

MW

A mentők tüzet oltottak el Mahacskala városában egy benzinkútnál. Legalább 30 ember meghalt és több mint százan megsérültek a benzinkútnál történt robbanásban és tűzben az oroszországi kaukázusi Dagesztáni Köztársaságban

Forrás: AFP

A hétfő éjjeli robbanásban Viktor Fiszenko, az orosz egészségügyi miniszter első helyettese szerint 13 gyerek sérült meg, tíz ember állapota súlyos. Fiszenko a történtek miatt Dagesztánba repült.

A lángok 600 négyzetméteren terjedtek el, az elfojtásuk három és fél órájába telt több tucat embernek. A tűz hírügynökségi jelentések szerint a szomszédos járműszerelő műhelyben keletkezett, és onnan terjedt át a benzinkútra.

A mentők tüzet oltottak el Mahacskala városában egy benzinkútnál. Legalább 30 ember meghalt és több mint százan megsérültek a benzinkútnál történt robbanásban és tűzben az oroszországi kaukázusi Dagesztáni Köztársaságban
Fotó: AFP

A töltőállomás nyolc üzemanyagtartályából kettő felrobbant. A helyszínről, egyebek között a közeli Globusz bevásárlóközpontból evakuálták az embereket.

Szergej Melikov, az Oroszországi Föderációhoz tartozó Dagesztáni Köztársaság vezetője kijelentette, hogy a robbanás a benzinkúttal szemben történt, annak „okát és természetét” tisztázzák. A Nyomozó Bizottság (SZK) a biztonsági előírások több ember halálát okozó megszegése címén indított büntetőeljárást.

Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter utasítására orvoscsoport repült Mahacskalába. Alekszandr Kurenkov, a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős tárca vezetője elrendelte, hogy a rászoruló sérülteket szállítsák át moszkvai kórházakba. Ennek érdekében Mahacskalába vezényelt egy mentőorvosokat és pszichológusokat szállító Il–76-os repülőgépet.

Melikov gyásznapot rendelt el a régióban. A balesetben meghalt áldozatok családjai egymillió rubel (jelenlegi árfolyamon 3,7 millió forint) fájdalomdíjban részesültek a helyi hatóságoktól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában