Augusztus 20.

2023.08.17. 10:33

Háromnapos programkavalkáddal várja az ünneplőket a Magyar Honvédség

Az érdeklődők öt fővárosi helyszínen kapcsolódhatnak be a rendezvénysorozatba.

MW

A MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonáinak bemutatója a honvédség szentesi toborzórendezvényén 2023. augusztus 11-én

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Háromnapos programkavalkáddal várja az ünneplőket a Magyar Honvédség augusztus 20-a alkalmából, öt fővárosi helyszínen – közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel csütörtökön.

Azt írták, az érdeklődők

a budai és pesti rakparton, a Városligetben, a Kós Károly sétányon és a Kapisztrán téren kapcsolódhatnak be a rendezvénysorozatba.

Péntektől a Városligetbe látogatók megismerkedhetnek a modern hadsereg mindennapjaival, a katonák életével, a honvédség legújabb haditechnikai eszközeivel és harci járműveivel. Betekinthetnek a különböző alakulatok munkájába, kipróbálhatják a repülőgép-szimulátort és a lézerlövészetet is.

A Kós Károly sétányon a Lynx harcjárművet, a Gidránt, a Polarist, a PZH-2000-et, és a Leopardot lehet megnézni, és napközben az altisztek, valamint a Magyar Honvédség sportszázadának katonái látványos bemutatókkal készülnek. A városligeti Napozóréten pénteken 18 órától a Valmar ad koncertet.

Szombaton a különleges díszelgő csoport előadását lehet megtekinteni, de lesz közelharc-bemutató és fellép a katonazenekar is a Városligetben.

Vasárnap, augusztus 20-án a Kapisztrán téren szintén különböző bemutatókat tartanak a Magyar Honvédség katonái.

Az elmúlt években hatalmas sikernek örvendő katonai légi parádé vasárnap délelőtt nyújt felejthetetlen kikapcsolódást a fővárosban ünneplők számára – írták.

Hozzátették:

az érdeklődők a Kossuth téri ünnepélyes zászlófelvonás és tisztavatás után a Duna felett, a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon katonai repülőgép- és helikopter-kötelékek díszelgő, valamint egyéni bemutatókat láthatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában