Újabb brüsszeli hadjárat

2023.06.08. 08:40

Varga Judit: feleslegesen szavazott az EP a magyar elnökségről (videó)

Az igazságügyi miniszter a HírTV műsorának vendégeként arról beszélt, hogy a magyar soros elnökséget nem lehet megakadályozni.

MW

Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond az Igazságügyi Minisztériumban 2023. március 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Varga Judit a Napi aktuális című műsorban kifejtette, az EU Tanácsának soros elnöksége nem jogi kérdés, hanem kötelezettség, amit sok évvel ezelőtt egyhangú határozatban az unió tagállamai fogadtak el.

Az Európai Parlament egy frusztrált intézmény, és amíg balliberális többsége van, addig minden eszközével politikai nyomásgyakorlást igyekszik kifejteni Magyarország irányába

– fogalmazott a miniszter, megjegyezve, hogy ez nem új keletű érzés. 

Látjuk, hogy korábban a migrációt ellenző álláspontunk volt a probléma, most éppen a békepártiságunk

– mondta Varga Judit, hozzátéve, hogy a legújabb dallam az, hogy az elnökséget próbálják támadni.

Beszélt arról is, hogy a meghívására két főigazgató járt Budapesten, a tanácsi formációkat elnöklő miniszterekkel volt egy beszélgetés arról, hogy mire kell számítani a soros elnökség kapcsán.

Felkészültségben, tapasztalatban nálunk nincsen hiány

– emelte ki Varga Judit.

Kifejtette: az Európai Parlament egy politikai intézmény, egyértelmű, hogy az adott politikai többsége határozza meg az álláspontját, nem tekinthető szakmainak az álláspontja.

Ők most ezt egy támadási lehetőségnek tartják, de teljesen feleslegesen szavaztak határozatban erről, hiszen nekik itt nem osztottak lapot. Igazából a saját korrupciós botrányukkal és annak utókezelésével kellene foglalkozniuk, hiszen egészen elképesztő dolgok történnek. Olyanok szavaznak a magyar jogállamiságról, akik maguk egyébként előzetesben is ültek

– emlékeztetett Varga Judit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában