Első megbeszélés

2023.06.04. 20:10

Szijjártó Péter telefonon tárgyalt az új török külügyminiszterrel

Biztosítottuk egymást kölcsönös elkötelezettségünkről a két ország közötti stratégiai partnerség további fejlesztése iránt és megbeszéltük, továbbra is kölcsönösen támogatjuk egymást a NATO-ban – közölte a külügyminiszter.

MW

Recep Tayyip Erdogan kezet fog az új külügyminiszterrel, Hakan Fidannal

Forrás: Anadolu Agency/AFP

Fotó: HALIL SAGIRKAYA

Vasárnap töltötte az első napját a hivatalában Hakan Fidan új török külügyminiszter, akivel kora este már telefonos megbeszélést folytatott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető erről a hivatalos Facebook-oldalán számolt be.

Bejegyzésében Szijjártó Péter felidézte: Törökország régi-új elnökét tegnap beiktatták hivatalába, így új kormány is alakult Ankarában. Az elnök nagy átalakítás mellett döntött, így mindössze két miniszter tarthatta meg a pozícióját, s új lesz a külügyminiszter is.

„A régi kollégával, Mevlüt Cavusoglu barátommal kis híján kilenc éven keresztül dolgoztunk együtt, nyugodtan mondhatom, emberileg is közel kerültünk egymáshoz. Az új kollégát, Hakan Fidant is ismerem, ő eddig a hírszerzés vezetője volt. Ma töltötte az első napját a hivatalában, de kora este már sort kerítettünk egy telefonos megbeszélésre” – olvasható a bejegyzésben.

Szijjártó Péter közölte: gratulált és elmondta neki, „hogy mennyire szorítottunk Erdogan elnök úr győzelméért”.

Hozzátette: biztosítottuk egymást kölcsönös elkötelezettségünkről a két ország közötti stratégiai partnerség további fejlesztése iránt és megbeszéltük, továbbra is kölcsönösen támogatjuk egymást a NATO-ban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában