„Országos járvánnyá vált”

2023.05.04. 07:50

Újabb lövöldözés volt Amerikában, ezúttal egy egészségügyi intézményben

Egészségügyi intézményben lövöldözött Georgia állam fővárosában, Atlantában egy férfi; egy ember meghalt, négyen megsérültek. A rendőrség elfogta a gyilkossággal gyanúsított személyt.

Rendőrök járőröznek a környéken, miután egy férfi lelőtt négy embert egy épületben Atlantában, Georgia államban 2023. május 3-án

Forrás: AFP

Fotó: Elijah NOUVELAGE

Szerdán a déli órákban egy egészségügyi intézmény 11. emeleti várójában nyitott tüzet a 24 éves férfi, aki lopott autóval menekült el a helyszínről.

A járművet a hatóságok később megtalálták, de a gyanúsítottat csak órákkal később sikerült elfogni, miután egy civil ruhás rendőr meglátta a várostól északra, Cobb megye külvárosi, üzleti negyedében. A Deion Pattersonként azonosított férfi, aki korábban az amerikai parti őrség állományában volt, nem tanúsított ellenállást, amikor elfogták – közölte a rendőrség.   

A gyanúsított látható a képernyőfelvételen, amelyet 2023. május 3-án készítettek az Atlantai Rendőrkapitányságon keresztül kiosztott videófelvételekből
Fotó: AFP / Forrás: Atlanta Police Department

A lövöldözés indítékát egyelőre nem tudni. 

Az esetről annyi derült ki, hogy a 24 éves férfi édesanyját kísérte az egészségügyi intézménybe, és az áldozat, valamint a sérültek is nők, a férfi édesanyja nincs közöttük.

Az amerikai járványügyi központ (CDC) közleménye szerint a halálos áldozat az egyik alkalmazottjuk volt. A 39 éves nőt, Amy St. Pierre-t a férje azonosította, aki egy helyi újságnak nyilatkozott.   

Atlantai rendőrök őrt állnak a merényletet követően a helyszínen
Fotó: Elijah NOUVELAGE  / Forrás: AFP

A lövöldözés további négy sérültjét, akik 25–71 évesek, a Grady Memorial kórházban ápolják, mindannyian súlyos állapotban vannak.    

Az amerikai parti őrség közleménye szerint Patterson 2018 júliusától januárig szolgált náluk villanyszerelőként. Leszerelésének okát nem közölték. 

Andre Dickens, Atlanta polgármestere a lövöldözést elítélve arról beszélt, hogy az ilyen fegyveres erőszak már „országos járvánnyá vált”, ami az iskolákat, templomokat és az orvosok munkahelyét is potenciális gyilkos zónákká változtatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában