Friss adatok

2023.05.17. 09:34

Koronavírus: 312 az új fertőzött, a múlt héten elhunyt 6 beteg

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 422 362 fő, közülük 6 210 831-en a második, 3 905 383-an a harmadik, 425 816-an pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a Koronavírus Sajtóközpont az összesített adatokat ismertetve szerdán az MTI-vel.

MW

Egy férfit oltanak be a német–amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2022. szeptember 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A múlt héten 312 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 202 491-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írták. Hozzátették: az előző héten elhunyt hat, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 865-re emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 150 765, az aktív fertőzöttek száma pedig 2861-re csökkent. Jelenleg 185 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük ketten vannak lélegeztetőgépen

– áll a közleményben.

Kitértek arra, hogy Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is a vakcina felvételére kérik.

A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előzőt.

NNK: ismét csökken a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán honlapján azt közölte: az előző hetekben jellemző stagnálás után a 19. héten ismét enyhén csökkent a szennyvízben  a koronavírus örökítőanyagának átlagkoncentrációja.

 

A vizsgált települések többségénél továbbra is stagnálás látható, csökkenés figyelhető meg Budapest mindhárom szennyvíztisztító telepének ellátási területén, a Budapest környéki agglomerációs településeken, továbbá Kaposváron, Salgótarjánban és Tatabányán – írták. Hozzátették: emelkedő tendencia egyedül Szombathelyen észlelhető.

 

Közölték azt is, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja öt helyszínen – Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Győrben és a budapesti agglomerációs településeken – a mérsékelt, míg 17 mintavételi helyen az emelkedett tartományba esik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában