Rádióinterjú

2023.04.10. 08:07

Jézus Krisztushoz hasonlította pártját Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc, aki saját elmondása szerint papnak készült és olyannyira tisztában van az egyházi tanokkal, hogy többször is bérmálkozott, a minap kijelentette: pártjának Jézussal kell mennie.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke évértékelő beszédet mond pártja tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2023. február 5-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

„Vagyunk egy történelmi küzdelemben. Az emberek Barabást kiáltanak. Én meg azt gondolom, hogy Jézussal kell menni” – fogalmazott néhány nappal ezelőtt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a Spirit FM műsorában

A DK-s politikai közösségre célozva hozzátette, hogy 

ők Jézus, Orbán Viktor pedig Barabás, az áruló, és nem lehet utat engedni a Barabásoknak. 

A DK vezérének kijelentése azért is érdekes, mert korábban ezzel ellentétes módon nyilvánult meg vallási kérdésekben – írja a Magyar Nemzet.

Sőt, a baloldal vallásellenes ideológiáját korábban maga Gyurcsány Ferenc vázolta fel. A 2014-ben meghirdetett pártprogramja egyik pontjában a DK vezére azt ígérte, ha kormányra kerülnek,

 

felmondják a katolikus egyházzal kötött vatikáni szerződést, megszüntetik az összes egyházi privilégiumot és az egyházaknak fizetett hitéleti támogatást.

 

Ám a vatikáni szerződés nem valamiféle titkos privilégiumokat nyújtó megállapodás, I. 2. cikke például így szól:

 

Az egyház az általa fenntartott közoktatási intézmények után (óvodák, általános és középiskolák, diákotthonok) ugyanolyan szintű pénzügyi támogatásban részesül, mint a hasonló intézményeket működtető állami és önkormányzati fenntartó.

 

Azonban Gyurcsány Ferenc nemcsak a hívők és a nem hívők jogegyenlőségét biztosító szerződés felmondását tervezi, hanem a történelmi egyházaknak nyújtott hitéleti támogatást is megvonná, amivel gyakorlatilag azok alapműködését sodorná veszélybe.

Nem ő az egyetlen baloldali politikus, aki a vallásgyalázás határát súrolja: Karácsony Gergely szerint például „belefér” az, ha valaki belerondít a szenteltvíztartóba.

 

A XXI. században egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végül is belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk

 

fogalmazott tavaly a Klubrádióban a főpolgármester. 

A Jobbik sem akar lemarad mögöttük – legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a párt egy kereszténygyalázó „mémet” tett közzé a Facebookon.

A „mém” és a Magyar Nemzet teljes cikke ITT tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában