Tárgyalás az orosz külügyminiszterrel

2023.03.28. 19:03

Szijjártó Péter: Magyarország földgázellátása a következő időszakban is zavartalan lesz

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar-orosz energia együttműködés aktuális kérdéseiről tárgyalt Alekszandr Novakkal, Oroszország energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettesével - a megbeszélésről Szijjártó Péter a Facebook-oldalán írt kedden.

Illusztráció

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

A miniszter közölte: a telefonos tárgyaláson megállapították, hogy mind a kőolaj-, mind a földgázszállítások fennakadások nélkül, szerződésszerűen teljesülnek.

 

Alekszandr Novak "biztosított arról, hogy a nemzetközi szankciók dacára az orosz fél el tudja végezni a Török Áramlat gázvezeték karbantartási munkálatait, így Magyarország földgázellátása a következő időszakban is zavartalan lesz" - fogalmazott posztjában Szijjártó Péter.

 

Kiemelte, egyeztettek a paksi atomerőmű új blokkjainak építéséről is, megállapították, hogy az előkészítő munkálatok haladnak, és mivel az új nukleáris kapacitások nélkülözhetetlenek a magyar ellátásbiztonság szempontjából, ezért a kormány továbbra is meg fog akadályozni mindenfajta nukleáris területet sújtó szankciós törekvést.

Tájékoztatta az orosz miniszterelnök-helyettest a Framatome vállalattal történt tárgyalásokról, amelyek célja, hogy a német kormány blokkolása ellenére is nyugat-európai irányítástechnikai rendszer kerüljön az új erőműbe - ismertette bejegyzésében Szijjártó Péter.

Miért került hétszer többe a gáz Európában, mint Amerikában?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában