Feszültség

2023.03.29. 09:47

Magyar ingázók autóit rongálják meg az osztrák parkolókban

Hiába jelentették a károsultak a problémát a hatóságoknak, az osztrák rendőrök nem tudnak segíteni.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az utóbbi időben feszültség jellemzi az egyik osztrák–magyar határátkelőhelyet. Somfalva polgármestere lezárta a magyar határhoz vezető utat. Az ingázók nem akarnak kilométereket kerülni, ezért a határon lévő parkolóban hagyják az autókat. Ám az  otthagyott kocsikról leveszik a márkajelzéseiket, dísztárcsáiktól és rendszámaiktól is megfosztják az autósokat – írja az Új Szó Nálunk.

A lap megjegyzi:

egy-egy rongálási eset még nem feltételezne szándékosságot, ám nekik hárman is beszámoltak a károkról, és minden nyilatkozó tud még más károsultakról is, így tehát látszik, hogy nem egyedi és nem véletlen a rongálás. Valaki vagy valakik rendszeresen okoznak kárt az ingázók járműveiben. 

Az osztrák rendőrök pedig nem tudnak segíteni, hiába jelezték nekik a kárt.

De nem ez az egyetlen gond.

Somfalva (Schattendorf) polgármestere lezárta az Ágfalva és Somfalva közötti kishatárátkelőt. A hivatalos indoklás szerint március elsejétől három hónapig tartana az út felújítása, ám egy, a közlekedést ellehetetlenítő gödörtől eltekintve azóta sem láttak munkásokat a környéken – hívja fel rá a figyelmet az Új Szó Nálunk.

Az ágfalvi ingázók évek óta ezen az átkelőn járnak át, korábban nem tapasztaltak ellenségességet. 

Ám most attól tartanak, Somfalván a parkolókat is elzárják előlük, és akkor többeknek húsz-harminc kilométert is kerülniük kell a munkahelyük felé.

Az ingázók a lezárás miatt aláírásokat is gyűjtöttek, és petíciójukat megküldték az uniós ombudsmannak. A lap szerint az atrocitások fölött nem szabadna szemet hunynia egyik oldalnak sem, de jelenleg nem tudni, ki képviseli az ingázókat, ha baj van.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában