Nem volt sikeres

2023.03.02. 09:24

Korábban az MSZP is támogatta a pedofilbotrányba keveredett LMP-s képviselőt

Mindez az Origo összesítéséből derül ki, amelyet a nagyatádi 1-es számú önkormányzati körzet választási eredményei alapján készítettek.

Berettyóújfalu, 2021. március 9. Fokozott közúti ellenõrzés az egyik helyszínen Berettyóújfaluban a Népliget utcában 2021. március 9-én. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) Seatbelt elnevezésû programjához csatlakozva az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használatát figyelik országszerte a rendõrök. Az egyhetes akcióban elsõsorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak használatát ellenõrzik. MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt

Mint ismert, elfogta és őrizetbe vette az LMP pedofília miatt körözött volt politikusát a rendőrség. A férfira hétfő este csaptak le Vas vármegyében az egyenruhások. Arról a Blikk számolt be elsőként, hogy Kovács Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adott ki elfogatóparancsot pár napja a rendőrség.

A 67 éves férfi nem ismeretlen a somogyi közéletben, hiszen korábban önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt – írja az Origo. Kovács a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként mérette meg magát Somogy 2. számú választókerületében, amelynek központja szülővárosa, Barcs. Ekkor mindössze 54 szavazatot kapott, ám a politizálástól ez sem vette el a kedvét: három évvel később már az LMP mutatta be őt, mint a következő választáson induló jelöltjét.

Itt van az MSZP-s szál

Az ellenzéki párt oldalán található (azóta már törölt) információk szerint Kovács az LMP Somogy megyei szervezetének elnökségi tagja volt. Az adatlapjából kiderül, hogy a háromgyermekes férfi közgazdászként végzett Pécsett. Két cikluson keresztül, 1994 és 2002 között volt önkormányzati képviselő Nagyatádon, független színekben. Kovács Gábor 1994-ben és 1998-ban is a nagyatádi 1-es számú körzetben szerzett mandátumot. Alább mutatjuk az eredményeit.

Forrás: Origo
Forrás: Origo

2002-ben ugyanebben a körzetben azonban már nem függetlenként, hanem MSZP-s színekben indult Kovács Gábor, meglehetősen kevés sikerrel.

Még az 5 százalékos eredményt sem sikerült elérnie. Ez annak fényében meglepő, hogy 1994-ben és 1998-ban is nyerni tudott.

Kovács Gábor ugyanebben a körzetben indult 2006-ban is, akkor csupán 20-an voksoltak rá. Akkor az MSZP már nem őt támogatta. Majd 2010-ben is próbálkozott Kovács Gábor a nagyatatádi 1-es számú körzetben, de nagy sikert ekkor sem ért el. 2014-ben ismét a nagyatádi 1-es számú körzetben indult. A választók akkor sem kértek belőle. A 2019-es önkormányzati választáson szinténmegpróbálkozott mandátumot szerezni a nagyatádi 1-es számú körzetben, de akkor sem sikerült neki.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában