Igazságszolgáltatás

2023.03.18. 09:56

A közmédiának adott igazat a bíróság Cseh Katalinnal szemben

Elutasította Cseh Katalin momentumos képviselő sajtó-helyreigazítás iránti keresetét a Fővárosi Törvényszék. A bíróság döntése értelmében az ellenzéki politikus köteles megfizetni a közmédia perköltségét, valamint az eljárási illetéket.

Cseh Katalin, a Momentum Európai parlamenti képviselője

Forrás: Facebook

A közmédiának adott igazat a bíróság Cseh Katalinnal szemben - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Iroda szombaton az MTI-vel.

A közleményben azt írták, elutasította Cseh Katalin momentumos képviselő sajtó-helyreigazítás iránti keresetét a Fővárosi Törvényszék. 

A bíróság döntése értelmében az ellenzéki politikus köteles megfizetni a közmédia perköltségét, valamint az eljárási illetéket.

A tájékoztatás szerint a baloldali európai parlamenti képviselő a "Már van gyanúsítottja annak az adócsalási botránynak, amelyben a Momentumos Cseh Katalin is érintett" című, a hirado.hu oldalon megjelent cikkben, valamint az M1 - Híradó Youtube csatornáján elérhető videóban foglaltakat nehezményezte.

A Fővárosi Törvényszék alátámasztottnak találta a közmédia véleményét miszerint Cseh Katalin érdekeltségébe tartozó cégnél büntető ügyben zajlott nyomozás, amelyben gyanúsítás is történt. 

A bíróság 285 750 forint perköltség, valamint 36 000 forint eljárási illeték megfizetésére kötelezte a képviselőt.

Az ítélet nem jogerős.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában