Fejlesztések

2023.01.05. 14:05

Aktív évet zárt a magyar egészségügy (videó)

A kormány ebben a ciklusban szeretné megerősíteni a lakóhelyközeli ellátásokat, aminek a legfontosabb eleme az alapellátás.

MTI

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára köszöntőt mond az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi Tömb épületének építészeti átadó ünnepségén 2022. december 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Aktív évet zárt a magyar egészségügy, az Országgyűlés az év végén elfogadta az egészségügyi ellátórendszer megerősítését szolgáló törvényjavaslatot – mondta a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a Facebookra csütörtökön feltöltött videójában.

Takács Péter kiemelte: az egészségügyi ellátórendszer megerősítését szolgáló törvény megalapozza a fejlesztéseket és lehetővé teszi többek között a kórházfelújítási program folytatását. Emlékeztetett: a kórházfelújítási programban 17 fővárosi intézmény, összesen 300 ezer négyzetméteren újult meg.

Kiemelte: az infrastruktúra-fejlesztés mellett törekednek arra is, hogy az egészségügyi dolgozók is megkapják azt a megbecsülést, amit a társadalomért végzett munkájukért cserébe megérdemelnek.

„A történelmi jelentőségű orvosbéremelés harmadik lépcsőjénél tartunk, 2019-hez képest 350 milliárd forinttal nő az egészségügyi kassza, csak az orvosbéremelésnek köszönhetően” – mondta. Az államtitkár hangsúlyozta, arra törekszenek, hogy a nehéz gazdasági helyzet és a háborús infláció ellenére a szakdolgozók is megkapják azt a megbecsülést, amit a munkájuk után megérdemelnek.

Takács Péter szólt arról is, hogy ebben a kormányzati ciklusban szeretnék megerősíteni a lakóhelyközeli ellátásokat, aminek a legfontosabb eleme az alapellátás. Közölte: gyökeresen új struktúrába szervezik az ügyeleti ellátást.

„Annak érdekében, hogy lakossági igényeket minél jobban ki tudjuk elégíteni, folyamatosan konzultálunk, minden megyébe ellátogatunk, meghallgatjuk a helyieket. Az a célunk, hogy olyan egészségügyi ellátórendszert hozzunk létre, amelynek központjában a betegbiztonság és betegérdek áll” – fogalmazott.

Az államtitkár megköszönte az egészségügyi dolgozóknak, orvosoknak, ápolóknak, hogy kiválóan helytálltak az elmúlt két évben, a „Covid-pandémia” idején.

„Végrehajtottuk az elmúlt tíz év – nemcsak a magyar egészségügy, hanem talán a teljes társadalom szempontjából – legnagyobb sikertörténetét, az oltási programot. Ennek sikere önökön múlott, örök hála érte” – mondta videóüzenetében Takács Péter egészségügyi államtitkár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában